Компанията Shelby American обяви, че възобновява производството на модела Shelby

...
Компанията Shelby American обяви, че възобновява производството на модела Shelby
Коментари Харесай

Shelby възражда легендарен Mustang от преди 50 години

Компанията Shelby American разгласи, че възобновява производството на модела Shelby GT500 Super Snake от 1967 година Ще бъдат направени единствено 10 коли вид фастбек с истински VIN-кодове на Ford. Цената на всяка една от машините ще бъде 249 995 щатски $.


В оснавата всички Shelby GT500 Super Snake ще бъде истинският Mustang от преди половин век. Автомобилите ще бъдат оборудвани със 7,0-литрови V8 мотори, разрастващи над 500 к.с. и работещи в композиция с 4-степенна механична скоростна кутия. Клиентите ще могат да избират сред мотори с алумуниев или чугенен блок на цилиндрите.
Както и оригиналите GT500 Super Snake, по този начин и новите машини ще получат дискови спирамки и тройни спортни линии, преминаващи през каросерията. Колите ще станат част от гамата на Shelby, като всяка от тях ще получи специфична табелка с автограф на основателите на истинските коли Карол Шелби и Дон Маккейн.


Машините под името Super Snake се появяват като част от план по тестване на гуми Goodyear през 1967 година Тогава основният инженер на Shelby Фред Гудъл модифицира общоприет Mustang, като му слага олекотен мотор от спортна кола, разрастващ 520 к.с. Колите от серията получават също спирачни дискове начело, диференциал на задната ос и специфични гуми Goodyear Thunderbolt.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР