Компанията се явява най-големият ИТ работодател в БългарияКамен Добрев, директор

...
Компанията се явява най-големият ИТ работодател в БългарияКамен Добрев, директор
Коментари Харесай

DXC Technology планира разрастване до 7000 души у нас

Компанията се явява най-големият ИТ шеф в България

Камен Добрев, шеф „ Глобален център за услуги ” в DXC Technology, е окуражен да удвои екипа на компанията до 7000 индивида в идващите 4 години (снимка: DXC Technology)

Б лизо 700 000 лева в образования на своите чиновници е вложила компанията DXC Technology, най-големият ИТ шеф у нас, стана ясно през днешния ден на събитие във връзка наемането на 3500-я чиновник.

Назначенията в DXC Technology от началото на тази година са над 600. Така, дружно с наетите от сътрудници и неотдавна добитата Luxoft, броят на чиновниците надвишава 4500, разгласи Камен Добрев, шеф „ Глобален център за услуги ” в DXC Technology.
още по тематиката
Над 870 от чиновниците са минали професионални образования от началото на 2019 година, като за това са отделени 46 750 часа и са вложени близо 700 000 хиляди лв., акцентира Камен Добрев. Неговата упоритост е екипът да се удвои и да доближи 7000 индивида в идващите 4 години.

DXC Technology е американска ИТ корпорация, която поражда у нас в следствие от сливането на Computer Sciences Corporation (CSC) и Enterprise Services – бизнес-линията на Hewlett Packard Enterprise (HPE). Компанията обслужва с цялостни ИТ решения над 6 000 клиента допълнително от 70 страни.

Центърът за изнесени услуги у нас е най-големият в Европа. Той е и един от 6-те в света с по този начин наречения DTC Center – Digital Transformation Center, където се оферират иновационни решения, които спомагат за цифровата промяна на клиентите.

Министър Емил Караниколов посрещна 3500-ия чиновник на DXC Technolоgy у нас – Силвия Стойкова, която ще заеме позицията на началник „ Клиентски запитвания ” (снимка: DXC Technology)

В момента компанията започва нови планове, свързани с услуги за елитни клиенти – авто производител и банкова институция, с което се разкрива опция за наемане на нови 250 експерти с знания по немски, ИТ или програмиране.

Другите настоящи планове са свързани с огромни данни и разбори – създаване на технология за самостоятелен автомобил по поръчка на един от най-големите европейски автомобилопроизводители, разработка на приложения и поддръжка, роботика и автоматизация на бизнес процеси, сигурност, продажби и други

У нас са показани 6 от 9-те за групата работни сфери, измежду които облачни услуги, огромни данни и разбори, приложни услуги и други Международни компании са клиентите, за които българските експерти дават отговор 24/7 – от компании в областта на застраховането, до опазване на здравето, банкови институции, автомобилостроене, обществен бранш, телекомуникации, сухоземен и въздушен превоз и енергетика.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР