Компанията се похвали в Weibo със свидетелството за ражданеНовородено момиченце

...
Компанията се похвали в Weibo със свидетелството за ражданеНовородено момиченце
Коментари Харесай

Бебе в Иноденезия получи име Xiaomi

Компанията се похвали в Weibo със свидетелството за раждане

Новородено момиченце в Индонезия ще носи името Xiaomi, взеха решение родителите

Индонезийско семейство даде на новороденото си бебе име на една от най-големите компании за смарт телефони – китайската Xiaomi, която съгласно пазарните анализатори заема пето място в света.

След като родителите взели това необичайно решение за името на своята дъщеричка, свидетелството за раждане било оповестено на формалната страница на Xiaomi в обществената мрежа Weibo, заяви Gizchina.

Дали става въпрос за маркетингова самодейност от страна на китайския производител, или просто родителите харесват името Xiaomi не е ясно все още. Това не е и първият случай, в който новородени получават имена на компании или световноизвестни бизнесмени.
още по тематиката
Xiaomi постоянно е наричана „ китайската Apple “, а нейният създател и водач – Леи Джун – „ китайският Стив Джобс “. Очевидно компанията ловко си построява сходен имидж, с предани почитатели, които са горди да се разпознават с марката.

За разлика от Apple обаче Xiaomi предлага доста по-достъпни като цена смарт телефони и таблети. Продуктовата й гама включва устройства, които са по джоба на практика на всеки консуматор. През май т.г се чака Xiaomi да излезе на борсата.

Подобно на Apple, която стартира на пазара и смарт часовници, Xiaomi също предлага носима електроника, в частност умни фитнес гривни и е измежду водачите в този сегмент. Компанията развива и други посоки, включително смарт осветяване, безжични рутери, ТВ плъгини, а неотдавна – тв приемници и компютри.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР