Компанията се надява да възстанови позициите си в КитайXiaomi разсея

...
Компанията се надява да възстанови позициите си в КитайXiaomi разсея
Коментари Харесай

Xiaomi поскъпна рязко от анонса на евтин 5G смартфон

Компанията се надява да възвърне позициите си в Китай

Xiaomi разсея опасенията на вложителите, че е способна да пораства бързо
(снимка: Xiaomi)

Представянето на новия Xiaomi Redmi K30 5G, който медиите нарекоха „ 5G смарт телефон за масите ”, поради ниската цена на устройството, повиши внезапно борсовите котировки на китайската компания .

След оповестяване на модела, акциите на Xiaomi на борсата в Хонконг незабавно се покачиха с 8,5% до към 1,28 щатски $, което е най-значителното нарастване за повече от година – от ноември 2018 година насам, заяви Nikkei.

Инвеститорите и анализаторите се надяват, че новият артикул ще способства за растеж на продажбите и ще възвърне позициите на Xiaomi на китайския пазар, където Huawei съществено притисна своя съперник.

Смартфонът Redmi K30 5G ще коства 1999 юана в Китай, или към 285 $. Стартът на продажбите е плануван за края на януари 2020 година Анализатор от China International Capital Corp. (CICC) разказа новия артикул като основен за Xiaomi и цялата китайска верига за доставки на смарт телефони.

Експертите акцентират, че Redmi K30 5G коства с 40% по-малко от най-евтиния 5G модел, предлаган на международния пазар през днешния ден. По-рано т.г. управлението на Xiaomi обществено даде обещание, че постоянно ще резервира маржа на чистата облага за хардуерния си бизнес в границите на 5%.

Redmi K30 5G се обрисува като нае-евтиният 5G смарт телефон на пазара
(снимка: Xiaomi)

Ако не се натъкне на проблеми във веригата за доставки, новият смарт телефон ще помогне на Xiaomi да усили пазарния си дял в ерата 5G. Пускането на K30 би трябвало да разсее опасенията на вложителите по отношение на способността на компанията да реализира амбициозните си цели за доставка на 5G устройства, отбелязва CICC.

Xiaomi разгласи Redmi K30 5G в сложен интервал – позициите на компанията в Китай, най-големия пазар за смарт телефони в света, отслабват. Там господства Huawei, която компенсира, за сметка на локалния пазар, намаляването на продажбите си в чужбина вследствие на американските наказания.

Според IDC, в интервала юли-септември 2019 година доставките на смарт телефони Xiaomi в Китай са намалели с 31%, а пазарният дял на компанията е намалял с 3,8 процентни пункта – до 9,8%. За съпоставяне, за същия интервал Huawei реализира 42%.

Все отново през последното тримесечие Xiaomi съумя да резервира четвъртото си място на международния пазар за смарт телефони, с помощта на известността на своите устройства в Индия и европейските страни.

Ръководството на Xiaomi не крие обстоятелството, че се надява да отбрани позициите си в Китай благодарение на 5G артикули. През идната година компанията възнамерява да пусне повече от 10 смарт телефона с поддръжка на мрежи от пето потомство, като измежду тях ще има устройства от всички класове.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР