Компанията се класира на челно място с по-висок от средния

...
Компанията се класира на челно място с по-висок от средния
Коментари Харесай

Филип Морис Интернешънъл е включена в Индекса на Блумбърг за равенство между половете за трета поредна година


Компанията се класира на челно място с по-висок от междинния за класацията резултат

За трета поредна година Филип Морис Интернешънъл намира място в Индекса на Блумбърг за тъждество сред половете за 2023 година ( ). Компанията се подрежда на челно място измежду световните водачи, поели ангажимент за бистрота при отчитането на резултатите по отношение на равнопоставеността на половете и за поощряване на равенството сред половете на работното място, с общ резултат от оценката 80.6%, който е по-висок от междинния резултат в показателя (73%).

“Постигането на баланс сред половете на всички равнища в компанията е един от главните ни цели и аз съм доста щастлива, че нашите старания са оценени за следващ път в тазгодишния показател “, разяснява Силке Мюнстер, основен шеф „ Многообразие “ във Филип Морис Интернешънъл. „ Въпреки че означаваме забележителен прогрес, ние сме наясно, че не би трябвало да разчитаме на инерцията. Поддържането на работна среда, в която се оползотворява геният както на мъжете, по този начин и на дамите, е от основно значение за реализирането на нашата визия за бъдеще без пушек и за това организацията ни да става все по-иновативна, гъвкава и ангажирана. ”

През 2022 година Филип Морис Интернешънъл извърши своята цел за най-малко 40% посланичество на дамите на мениджърски позиции и разгласи нова цел за 35% дами на висши управнически позиции до края на 2025 година Сред другите начинания на компанията за реализиране на тъждество сред половете са:

• Глобален документ за равно възнаграждение на мъжете и дамите (март 2019 г.), и първата компания, чиито документ бе възобновен (април 2022 г.), с което бе доказано, че обезпечава равно възнаграждение за еднакъв труд на всички места, където реализира активност (90+ държави).

• Преодоляване на неравното отнасяне на половете в оценките на талантите—както при набирането на личен състав, по този начин и при ръководството на резултатите на чиновниците и техните благоприятни условия за кариерно развиване.

• Доразвиване на методите, употребявани от фирмите за премерване на резултатите от ограниченията за приобщаване. Филип Морис Интернешънъл поддържа първото по рода си изследване, извършено от IMD в Лозана, Швейцария и оповестено през 2022 година, по отношение на измерването на резултатите от ограниченията за приобщаване и усъвършенстването на тези ограничения за реализиране на по-голямо влияние. В момента компанията ползва нов пилотен способ за премерване на резултатите от самодейностите за приобщаване.

• Въвеждане на приобщаващи световни насоки за прилагане на наставнически отпуск (2021 г.).

• Създаване на женска група за взаимопомощ за да се обезпечи пространство, в което дамите да бъдат подтиквани и да получат опция да развиват уменията си, да уголемяват своите мрежи и да отключат цялостния си капацитет.

• Зачитане на гениите на дамите посредством основаване на стратегия за поддръжка на дамите на лидерски позиции.

Индексът (GEI) на Блумбърг за 2023 година включва 485 компании от 45 страни и райони. GEI съставлява претеглен по отношение на пазарната капитализация показател, посредством който се наблюдават резултатите на обществените компании, поели ангажимент за транспарантно показване на данни, свързани с равенството сред половете. Той мери равнопоставеността сред половете по пет параметъра: водачество на дамите и развиване на гениите, равно възнаграждение и равнопоставеност на заплащането сред половете, приобщаваща просвета, политики за противопоставяне на половия тормоз и марка, подкрепяща дамите. Компаниите, намерили място в тазгодишния показател, са получили оценка, която е равна или по-висока от минималната оценка, избрана от Блумбърг в световен мащаб и която отразява регистрираните данни и въвеждането и потреблението на статистически способи и политики от най-висока класа.

“Поздравяваме фирмите, включени в GEI за 2023 година “, сподели Питър Т. Грауер, ръководител на Блумбърг и създател и ръководител на Клуба U.S. 30%. „ Свидетели сме на възходящ интерес и на увеличение на членовете в световен мащаб, което приказва, че задачата за реализиране на бистрота във връзка с индикаторите, свързани с равенството сред половете, се трансформира в обща цел. ”

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР