Компанията съобщи за началото на удивително партньорство с производителя на

...
Компанията съобщи за началото на удивително партньорство с производителя на
Коментари Харесай

MediaTek започва производството на ARM процесори с графика на Nvidia

Компанията заяви за началото на изумително партньорство с производителя на чипове. В рамките на тази взаимна работа Nvidia има намерение да направи по-достъпни своите графични технологии. Ето за какво GeForce RTX графиката напълно скоро ще се появи в таблетите и преносимите компютри, работещи под ръководството на ARM версиите на Chrome OS и Linux. Експанзията в ARM екосистемата бе обявена персонално от генералния шеф на Nvidia Дженсен Хуанг по време на събитието GPU Technology Conference.

Хуанг означи, че бъдещите ARM решения на MediaTek, създадени взаимно с Nvidia, ще бъдат съвместими с графиката на видеокартите от семейството GeForce RTX 3000 . Да отбележим, че в тези професионални видеокарти се употребяват графични процесори, основани на високопроизводителната архитектура Ampere с хардуерна поддръжка на технология в за трасиране на лъчите и оферират опция за бързо рендиране на 8K HDR. Към сегашен ден тези графични карти се употребяват в множеството флагмански геймърски компютри. И още, Nvidia и MediaTek ще основат нов SDK пакет за Chromium (Chrome OS) и Linux разработчиците.

Водещите компютърни специалисти са на мнение, че процесорите на MediaTek с GeForce RTX графика могат да трансформират освен пазара на персоналните компютри – в бъдеще това може да засегне операционната система, както и всички смарт телефони и таблети.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР