Компанията регистрира 91 млн. резервации през нейната платформа за първото

...
Компанията регистрира 91 млн. резервации през нейната платформа за първото
Коментари Харесай

Airbnb отчете ръст на резервациите с над 30% през първото тримесечие

Компанията записва 91 млн. резервации през нейната платформа за първото тримесечие.

© Dado Ruvic Airbnb записва годишно нарастване на резервациите си с 31% през първото тримесечие. По този метод през платформата са минали заплащания за 9.4 милиарда $. Това е добър знак за компанията, която желае да притегли вложители, защото възнамерява да излезе на борсата, написа Reuters.

Увеличението на резервациите

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Базираната в Сан Франциско компания записва 91 млн. резервации през нейната платформа за първото тримесечие, което докара до скок на оборота. През предходната година приходите й набъбнаха с 40% в съпоставяне миналата. Към 31 март тази година компанията разполагаше с 3.5 милиарда $ парични запаси, твърди осведомен източник на организацията.

Компанията се сблъска в предходните месеци с редица провокации. Една от пречките пред активността на Airbnb бяха европейските регулатори. През юли тази година обаче Европейската комисия заяви, че американската компания към този момент изцяло извършва условията на Брюксел. За да се случи това, Airbnb трябваше да направи забележима за потребителите общата дължима сума, в която да бъдат отразени всички налози и такси, защото до момента клиентите плащаха такси, които не бяха планували. Освен това в платформата към този момент се вижда дали дадена оферта е от частно лице или компания.

Перспективи

Компанията възнамерява листване през първата половина на 2020 година, написа Wall Street Journal, които първи оповестиха за подобряването на резултатите на Airbnb. Според тях това ще притегли нови вложители.

През тази година няколко компании от споделената стопанска система, каквато е и Airbnb, излязоха на фондовата борса. Сред тях бяха Uber и Lyft, само че след дебюта си те се показват неприятно и тормозят вложителите, тъй като нямат проект по какъв начин да станат печеливши.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР