Компанията преживява трудни времена в бизнеса, който се владее предимно

...
Компанията преживява трудни времена в бизнеса, който се владее предимно
Коментари Харесай

HTC умира: доходите на компанията спадна до $72 милиона

Компанията претърпява сложни времена в бизнеса, който се владее най-вече от Apple, Samsung и Xiaomi.
Тайванският производител на смарт телефони HTC разгласява финансовите отчети за своята оперативна активност. Популярното издание Reuters заяви, че през месец юни продажбите на компанията са намалели с 68% . Това е най-големият спад през последните две години. Аналитиците смятат, че това е разследване от продължаващите проблеми, свързани с намаляването на каузи на HTC на пазара на фона на непрестанно растящата конкуренция от страна на Apple, Samsung, Xiaomi и Huawei.

Доходите на HTC от продажбите на смарт телефони за предишния месец е едвам $72 милиона. През месец май това число бе малко по-голямо – $80 милиона. Не може да става дума за съпоставяне със същия интервал на предходната година, когато приходът на компанията доближи $230 милиона.

Аналитичната компания Trendforce съобщи, че продажбите на флагмански смарт телефони от страна HTC, тази година са доста по-ниски от предстоящото. Това води до понижаване на пазарния дял на HTC. В междинния и ниския сегмент компанията също не предложи нищо забавно. Нямаше модели с привлекателно съответствие цена/качество.

Миналата седмица HTC съобщи, че има намерение да редуцира към една четвърт от своя личен състав. Това значи, че към 1500 души ще бъдат уволнени и ще изоставен заводите в Тайван.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР