Компанията получи зелен сертификат за рециклируемите си щайги за плодове

...
Компанията получи зелен сертификат за рециклируемите си щайги за плодове
Коментари Харесай

Kaufland спести 1 125 тона вредни емисии с каси за многократна употреба

Компанията получи зелен документ за рециклируемите си щайги за плодове и зеленчуци
Kaufland България е икономисала 1 125 тона нездравословни излъчвания CO2 през 2021 година посредством заместването на еднократните щайги за плодове и зеленчуци с рециклируеми за многократна приложимост. Сгъваемите рециклируеми каси са създадени от водещия логистичен снабдител на опаковки за многократна приложимост в европейската верига за доставка на пресни артикули - Euro Pool System (EPS).

За трета поредна година водачът в модерната търговия Kaufland получи от EPS зелен документ за понижения въглероден отпечатък. Спестяванията са изчислени с калкулатора за оценка на виталния цикъл (LCA), създаден от немската фондация „ Щифтунг Инициативе Мервег “ (SIM). Според него, излъчванията на CO2 от една каса за многократна приложимост се равняват на излъчванията от една ротация на 50 до 100 еднократни щайги. През 2021 година Kaufland е доставила над 35 000 000 кг плодове и зеленчуци в 100% рециклируеми каси на EPS. В резултат на това, комерсиалната верига е осъществила 3 330 100  ротации на сгъваеми каси за многократна приложимост, спестявайки близо 1 143 противоположни транспортни курса.

Рециклируемите каси заемат 86% по-малко размер при назад превозване, а при потреблението им се постановат доста по-малко противоположни транспортни курсове. По данни на SIM, EPS касите за многократна приложимост генерират 95% по-малко боклуци, спрямо опаковките за еднократна приложимост. Касите са извънредно здрави и обезпечават оптимална отбрана на плодовете и зеленчуците при превозване, което непосредствено се отразява върху продуктовата загуба.

EPS е компания, сертифицирана по стандарта BRC за предпазване и дистрибуция на обекти в Холандия, Белгия, Испания, Чехия, Полша и Германия. Тя работи според най-високите интернационално одобрени стандарти за качество (ISO 9001) и подсигурява, че всички каси са в сходство с интернационалното законодателство за сигурност на храните, миграция и следене.

Природосъобразната доставка е част от устойчивата политика на Kaufland България за осъществяване на ограничения, свързани с корпоративна обществена отговорност. Предприеманите дейности се осъществят под мотото „ Действията носят смяната “ от всички отдели в компанията - от потреблението на енергийно ефикасни технологии и проектирането на нови здания с мисъл за околната среда, до повишение устойчивостта на продуктите и понижаване на пластмасата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР