Компанията планира да съкрати 2300 работни места в производството и

...
Компанията планира да съкрати 2300 работни места в производството и
Коментари Харесай

Ford съкращава 3800 работници в Европа заради електромобилите

Компанията възнамерява да редуцира 2300 работни места в производството и администрацията в Германия, 1300 в Обединеното кралство и 200 работни места на други места в Европа. Ще бъдат непокътнати към 3400 инженерни позиции на Стария континент, фокусирани върху дизайна и създаването на транспортни средства, дружно със основаването на свързани услуги, написа CNBC.

Преструктурирането няма да повлияе на задачата на Ford да създава напълно електрически модели до 2035 година. " Това са сложни решения, които не се вземат леко. Ние осъзнаваме несигурността, която основава за нашия екип, и ги убеждавам, че ще им предложим цялостната си поддръжка през идните месеци ", сподели Мартин Сандър, общоприет управител на Ford в Европа. Скоро Ford ще продава единствено електрически автомобили в Европа

" Проправянето на пътя към стабилно печелившо бъдеще за Ford в Европа изисква широкообхватни дейности и промени в метода, по който създаваме, построяваме и продаваме коли Ford. Това ще повлияе на организационната конструкция, гения и уменията, от които ще се нуждаем в бъдеще. ", изяснява Сандлър, който е някогашен търговски шеф на Audi за Европа.

Загуби за милиарди

Преструктурирането на Ford идва след бруталните резултати за четвъртото тримесечие, които са с 11 милиарда $ по-слаби от същия интервал на предходната година и с 1,1 милиарда $ под прогнозите на автомобилния производител. Главният финансов шеф на Ford Джон Лоулър отдаде ниските облаги на компанията значително на пречките при осъществяването и ръководството на веригата за доставки, защото автопроизводителят продаде със 100 000 автомобила по-малко от плануваното през предходната година.

След унищожителните финансови резултати Ford счита радикално да промени модела на разноските си и да поправя проблематичните области. Компанията се стреми към успеваемост, а не просто към редуциране на работни места. " Има неща, които можем да създадем в кратковременен проект, само че не желая просто да редуцирам продукцията, без да препроектирам работата. Това би трябвало да бъде стабилно и тъкмо по този начин разсъждаваме за него ", споделя пред CNBC изпълнителният шеф Джим Фарли. Ford ще редуцира 12 000 души в Европа

Автомобилните производители са в сериозна конкуренция за продобиване на пазарен дял, до момента в който вкарват нови електрически транспортни средства на конкурентни цени.

По време на представянето на резултатите си за четвъртото тримесечие Фарли уточни, че бизнесът на Ford с електрически автомобили към момента не е печеливш - година след отделянето му от бизнеса с мотори с вътрешно горене на компанията и увеличението на предстоящите вложения в електрически автомобили и други технологии до 50 милиарда $ до 2026 година.

На 30 януари компанията разгласи проектите си да увеличи производството и да понижи цените на своя електрически кросоувър Mustang Mach-E, в границите на седмици откакто съперникът Tesla понижи цените за продаваните в Съединени американски щати модели на всички места и за своите Model 3 и Model Y в Европа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР