Компанията Panasonic анонсира пускането на новия си топ-фотоапарат Lumix G9.

...
Компанията Panasonic анонсира пускането на новия си топ-фотоапарат Lumix G9.
Коментари Харесай

Ревю на фотоапарата Panasonic Lumix DC-G9 и разликите от Panasonic GH5

Компанията Panasonic анонсира стартирането на новия си топ-фотоапарат Lumix G9. Той е съвсем еднообразно оборудван с всички механически особености, като безогледалните фотопапарати, без дългия лист от непотребни видео технологии, за които би трябвало да плащате в допълнение.

Новият фотоапарат Lumix G9 е в същата линия, като Lumix GH5. Въпреки, че GH5 се преглежда като най-популярния фотоапарат на Panasonic за правене на фотоси, той се възприема от мнозина като инструмент за запис на видео, който просто е екипиран с голям брой функционалности за правене на фотоси.



И ето в този момент, появяването на Lumix G9 би трябвало да поправи тази обстановка. Докато избрани характерности на фотоапарата се дублират с GH5, той въпреки всичко за фотолюбителите предлага доста повече функционалности, естествено за сметка на някои от усъвършенстваните варианти за основаване на видео, от които надали доста консуматори се нуждаят.

Panasonic през идната година ще означи 10 години от стартирането на първия безогледален уред, а Lumix G9 може да се трансформира в превъзходен метод да означи това събитие. В идното ревю на Panasonic Lumix DC-G9 ще се опитаме също да открием разликите сред Panasonic G9 и Panasonic GH5.
Особености На Lumix G9 Сензор: 20.3 MP Live MOS, без AA филтър (също, като в GH5);3.68 M-точков електронен визьор, 0.83 x еквивалентно увеличение;1.04 Mp 3-инчов сензорен въртящ се дисплей;5-осева стабилизация в корпуса на апарата с Dual IS 2;20 фрагмента в секунда с непрестанен автофокус благодарение на електронния затвор (в рамките на ~ 50 кадъра);9 фрагмента в секунда с непрестанен автофокус, посредством машинален затвор (за 600 кадъра);80MP RAW или JPEG файлове с потребление на режим за висока резолюция;Запис на UHD-видео 4K/60p;Корпус от магнезиева сплав със отбрана от прахуляк и влага;Два слота за UHS-II карти;Асортимент от режими за 4K и 6K фотоси, както и Focus Stacking;Зареждане посредством USB;Горен LCD-дисплей;Джойстик;Wi-Fi + Bluetooth.
Live MOS Micro Four Thirds

Да, Lumix DC-G9 има същият 20.3-мегапикселов датчик Live MOS Micro Four Thirds, като в Lumix GH5, а това значи, че тук също липсва нискочестотния филтър. Ако на някой резолюцията от 20.3 Mp му наподобява малко, то Lumix G9 може да предложи нов режим с висока резолюция, в който фотографията се запаметява във файлове с еквивалентната резолюция от 80 мегапиксела.



Това работи посредством съчетание на осем изображения, които са били направени доста бързо едно след друго, с малко изместване на датчика сред два поредни фрагмента. Това значи, че при някои конкурентни фотоапарати, употребяващи този режим е нужен статив..
Диапазон на сензитивност
Диапазонът на сензитивност остава същия, както и в GH5 – ISO 100 до 25600. Това е функционалност, която преди всичко би следвало да се усъвършенства, защото тя малко изостава от съперниците си, като Fujifilm X-T2 и Nikon D500. Но Panasonic счита, че качеството на изображението е усъвършенствано спрямо GH5, с помощта на потреблението на най-новия Venus процесор.


Система за стабилизация на изображението
В GH5 има впечатляваща 5-стопова система за стабилизация на изображението, до момента в който Panasonic G9 прави още една стъпка напред: води до стабилизиране на равнище 6.5 стопа. Panasonic е постигнала това, благодарение на ъглова скорост и информация за вектора на придвижване освен от жироскопа, само че и от акселерометъра и личен датчик.


Визьор
Фотоапаратът Lumix G9 е с огромен и ослепителен електронен визьор с разграничителна 3 680 000 точки. Количеството е същото, като при GH5, само че приближението е увеличено от 0.76 x до 0.83 x (в еквивалент от 35 mm). При това, екранът работи с плавните 120 фрагмента в секунда. Гледайки в този вюфайндър, можете да забравите, че апарата употребява Micro 4:3 датчик.


Дисплей и запис на видео
На гърба На Lumix G9 е ситуиран 3-инчов сензорен екран с резолюция 1 040 хиляди точки. Той е малко по-малък от 3.2-инчовия сензорен екран на GH5, само че е оборудван с нощен режим за улеснение по време на снимане в изискванията на слаба светлина. Както е особено за фотоапаратите, насочени до известна степен към друг вид консуматори от GH5, Panasonic DC-G9 4K не разполага с сходни характерности за запис на видео. Въпреки това, към момента може да се снима 4К-видео със скорост до 60 фрагмента в секунда във формат Cinema 4К (4096 x 2160).


Свързване
Lumix G9 е оборудвана с Wi-Fi и Bluetooth с ниска консумация на сила. Последният обезпечава непрекъсната връзка с вашия смарт телефон, с минимални енергозагуби. Също по този начин са налични два слота за SD карти, поддържащи UHS-II формата за бърз трансфер на данните (разбира се, в случай че имате съвместима карта).


Дизайн
Основни особености на дизайна:
Корпус от магнезиева сплав, LCD екран за настоящото положение на фотоапарата Защита от навлизане на прахуляк и пръски.
В структурата на Panasonic DC-G9 може да се видят дребни промени спрямо GH5. Фотоапаратът наподобява малко по-ъгловат в своите пропорции, което евентуално е обвързвано с повдигнатия бутон на пандиза и дръжката. Въпреки това, най-очевидната смяна в дизайна се следи в появяването на LCD-дисплея в горния панел.



Неговото наличие е особено за по-висококачествените огледално-рефлексни фотоапарати, а измежду безогледалните може да се види единствено Leica SL. В Lumix G9, с помощта на него постоянно можете да извършите един бърз взор върху всички основни параметри на фотосите. Също по този начин, появяването на LCD-дисплея значи, че превключвателя на режима се е преместил от ляво на визьора и в този момент режимите за снимане се избират благодарение на превключвателя, намиращ се в основата на диска за избор.

Задната част на Lumix G9 4К е аналогична на GH5, където са направени единствено някои дребни незначителни промени, като да вземем за пример кой бутон какво прави. Достъпни са и сериозен брой програмируеми функционални бутони. Също по този начин е очакван и комфортен мини-джойстик за бързо избиране на AF област.



DC-G9 е оборудвани с ръчен захват с порядъчен размер, а задния разрез за палеца е малко по-изразен спрямо GH5, което разрешава да се получи комфортно „сцепление“ с фотоапарата. G9 също се усеща по-добре и е по-надежден, с помощта на предната и задна рамка от магнезиева сплав. И още веднъж да споменем, че фотоапаратът е херметизиран, с цел да се защищити от навлизане на влага и прахуляк.
Автофокус
Какво е значимо да се означи в системата за фокусиране:
225-зонов автофокус; Променящи се AF-настройки; Време за автофокусиране 0.04 s.
Фотоапаратът Lumix G9 е получил същият обсег от 225 точки при фокусиране, като при GH5 и това покрива по-голямата част от фрагмента. Фокусирането е сензитивно до равнището на осветеност от EV -4 и също по този начин употребява технологията за автоматизирано фокусиране Panasonic DFD (Depth from Defocus). Тази технология е усъвършенствана в съпоставяне със системата, употребена в GH5 и понижава скоростта за събиране на данните от 0.05 до 0.04 s, което би трябвало да усъвършенства успеваемостта на следене.



Има доста режими на фокусиране за избор. Multi AF е превъзходен за естественото снимане, само че съществува и режима Custom Multi, който Ви разрешава да изберете случайна група от AF точки и Zone AF, където можете да настройвате размера и позицията на групите от фокусирани области. Потребителите по свое убеждение могат да настройват четири разнообразни профила с регулируема сензитивност, сензитивност към прекосяване по AF точките и установяване на движещите се обекти според от вида на снимния обект.


Производителност
Основните моменти, върху които си коства да обърнем внимание са:
20 фрагмента в секунда с цялостен автофокус; 4К и 6К режими, Задръжка на пандиза от 0.04 s.
Panasonic G9 може да снима необикновено бързо, от рода на 20 fps с цялостно непрестанно автофокусиране и това може да се простира до 60 fps, в случай че не е належащо следене на обекта. Това е много незабравим скок от 12 fps в GH5 (дори и 9 fps в AF-C), като тези благоприятни условия се употребяват и в 4К и 6К Photo режимите с извеждане на фотокадрите. Тези режими могат да бъдат по-малко нужни в Lumix G9, който може да снима с такива бързи скорости. Въпреки това, могат да се извлекат и единични фрагменти с размер 8 Министерство на правосъдието и 18 Министерство на правосъдието при 4К-видео и 60 фрагмента в секунда и 6К и 30 фрагмента в секунда.
Обобщение от ревюто на Panasonic G9
В умозаключение на ревюто на Panasonic G9 може да се каже, че компанията направи рационален ход, създавайки Lumix G9. GH5 по всичките си качества към момента се възприема вярно или не, като фотоапарат видеорекордер, а в лицето на G9 съществуващите консуматори на линията Lumix (както и потребителите на Olympus) към този момент имат опцията да си купят пълнофункционален модел от висок клас, без да се тормозят, че по едно и също време ще заплащат за модерни видео технологии, които може и да Не им се наложи да употребяват.

Положителни черти:
Дизайн и управление;Режим на снимане 4k/6k;Автономна работа;Бърз автофокус;Dual-SD-слот с поддръжка на UHS-II.
Отрицателни черти:
Чувствителен бутон на затвора;Липсва индикация за равнището на зареждане на батерията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР