Компанията от Севлиево има един завод за санитарна керамика и

...
Компанията от Севлиево има един завод за санитарна керамика и
Коментари Харесай

"Идеал стандарт - Видима" увеличава продажбите си с 8% през 2017 г.

Компанията от Севлиево има един цех за санитарна керамика и два за арматура

© Надежда Чипева Още по тематиката
Ярослав Дончев: Имаме 50% дял на пазара в България

Председателят на борда на шефовете " Идеал Стандарт – Видима " пред " Капитал Градове "
21 юни 2018
Американският фонд Anchorage купува напълно " Идеал стандарт - Видима "

Новият притежател и в този момент има дял в интернационалния производител на артикули за баня. Промяната е, че от инвестицията излиза различен фонд от Съединени американски щати - Bain
11 мар 2018 Производителят на санитарна керамика и арматура " Идеал стандарт - Видима " е нараснал продажбите си с 8% през предходната година до близо 391 млн. лева Това излиза наяве от консолидирания доклад на сдружението, който включва и резултатите на надалеч по-малкото дъщерно " Амстан хотели ". Нетната облага обаче понижава с близо 29% поради нарасналите разноски - до 2.5 млн. лева За 2018 година компанията възнамерява приходите й да са на миналогодишното равнище.

В същото време организация Moody`s заяви, че стартира обзор на рейтинга на групата Ideal Standard International с желание да го увеличи, откакто неотдавна дългови бумаги бяха трансформирани в дялово присъединяване. Това стана, откакто в края на март Anchorage Capital и CVC Credit Partners получиха цялостен надзор над групата. От инвестицията си излезе американската Bain Capital.

Резултати

За 2017 година " Идеал стандарт - Видима " регистрира растеж на продажбите към крайни клиенти както в страната, по този начин и за експорт. На вътрешния пазар има нарастване при продуктите от марката Ideal Standard, която е в по-високия ценови клас. Другият бранд на компанията е Vidima. По отношение на износа сдружението е привлякло 12 нови по-значими клиента - с продажби над 1 млн. лева В чужбина също се следи растеж на марката Ideal Standard. Успешно са въведени и нови артикули на пазарите в Източна Европа за над 4.3 млн. лева Най-голям дял имат керамичните умивалници по план за IKEA, излиза наяве от доклада.

Заводът за санитарна арматура на компанията е нараснал броя на създадените артикули с 5.4% с помощта на растежа на пазарите в Европа. Себестойността на продукцията обаче е повишена с 6% вследствие на повишаването на цветните метали и по-високите разноски за труд. Увеличен е бил и личният състав с 4% поради по-големия размер продукция. Общо в компанията към края на годината работят 3237 души. Заводът за санитарна керамика отбелязва спад на създадените бройки с 3.9%. В същото време себестойността на продукцията е повишена с 12% поради по-високите разноски за материали, труд и сила. Нетната облага на сдружението за 2017 година понижава до 2.3 млн. лева

За 2018 година от компанията възнамеряват да усилят размера на произвеждане със 7%, а продуктивността на труда да нарасне с 10%. За годината сдружението цели да доближи равнището на приходите от 2017 година, написа в доклада.

Нова оценка

В същото време Moody`s разгласи, че стартира обзор на рейтинга на интернационалната група Ideal Standard International, която е притежател на българското сдружение. Решението се дължи на променените условия по дългови бумаги на сдружението, които са трансформирани в дялово присъединяване. Това от своя страна е довело до доста понижение на коефициента на обща задлъжнялост. Преди смяната тези бумаги са били на стойност 2.276 милиарда евро и са формирали главната част от задълженията на компанията (другите отговорности са били за общо 49.7 млн. евро).

В края на март Ideal Standard разгласи, че Anchorage Capital и CVC Credit Partners са придобили цялостен надзор над групата посредством свое сдружение. За идната договорка се разбра от съобщение до Комисията за защита на конкуренцията по-рано същия месец. Прекият вложител е записаната в Люксембург ACMO, който е част от основаната в Ню Йорк група Anchorage Capital. Тя влезе в Ideal Standard през 2014 година след преструктуриране на дълг и свежа инвестиция, а по-късно към нея се причисли и CVC Credit Partners. Миналата година двата вложителя са обезпечили 75 млн. евро финансиране за дълготрайната тактика за напредък на компанията.

По данни на Moody`s Ideal Standard регистрира намаляване на облагата преди лихви, налози и обезценки до 69 млн. евро за 2017 година по отношение на 81.1 млн. евро за миналата година. Приходите са останали съвсем без смяна (спад от 0.2%) макар увеличените със 7.4% органични продажби поради отрицателни промени във валутните курсове.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР