Компанията оператор на газопровода Турски поток информира, че Нидерландия ѝ

...
Компанията оператор на газопровода Турски поток информира, че Нидерландия ѝ
Коментари Харесай

Нидерландия е отнела лиценза за износ на газ на оператора на Турски поток

Компанията оператор на газопровода " Турски поток " осведоми, че Нидерландия ѝ е лишила лиценза за експорт на природен газ, заяви Reuters.

Компанията съобщи също по този начин, че макар отнемането на лиценза, продължава да транспортира газ, като е поискала обновяване на лиценза.

Газопроводът " Турски поток ", който е взаимен план на Русия и Турция, влезе в употреба през януари 2020 година. Пълният му потенциал е 31,5 милиарда куб. метра газ годишно.

Трасето на газопровода, заобикаляйки Украйна, прави допустима доставката на съветски природен газ за Южна Европа през Черно море и Турция.

Компанията " Южен поток превоз ", която е филиал на съветския енергиен колос " Газпром ", е основаният в Нидерландия оператор на частта от газопровода, която минава през морето. Именно тя заяви, че нидерландските управляващи са ѝ лишили лиценза за експорт на 18 септември, в подтекста на въвеждането на необятни наказания на Европейския съюз по отношение на Русия.

" Въвеждането на нови наказания не лимитира превоза на газ от " Южен поток превоз ". От тази позиция, снабдяването с газ на огромен брой производства и на милиони семейства в Турция и в европейски страни, няма да бъде наранено в кратковременен и в дълготраен проект ", се споделя в изказване на компанията.
 Дания и Германия заподозряха бойкот по газопроводи
Дания и Германия заподозряха бойкот по газопроводи " Северен поток " 1 и 2

В началото на седмицата беше намерено приключване на природен газ по тръбопровода " Северен поток 2 " в Балтойско море
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР