Компанията Opel е поредият производител, който минава към пълна електрификация

...
Компанията Opel е поредият производител, който минава към пълна електрификация
Коментари Харесай

Opel ще предложи електрическа Mokka след 2 години

Компанията Opel е поредият производител, който минава към цялостна електрификация на моделната си гама. През идващите 2 години на пазара ще се появят 3 електрическия автомобил на марката, като най-интересен от тяк е версията на ток на кросоувъра Mokka.
Този модел ще излезе през 2020 година, като ще употребява платформата на алианса PSA, която е в основата на показания тази есен на автосалона в Париж кросоувър DS 3 Crossback. Техническите характерности на Mokka X, както ще се споделя електрическият автомобил, не се разкриват, само че се чака те да бъдат идентични с тези на DS 3 Crossback. Това значи потреблението на електромотор със 136 к.с. и батерия с потенциал 50 кВт/ч. Те ще обезпечат ускоряване от 0 до 100 км/ч за 8,7 секунди и пробег от 300 км с едно зареждане.
Преди електрическата Mokka би трябвало да излезе версия на ток на компактния хечбек Corsa, чието ново потомство ще бъде показано през 2019 година И тук главната част от съставените елементи ще бъде взиамствана от алианса PSA, като новата Corsa ще повтаря значително идващото потомство на Peugeot 208. А това значи, че e-Corsa ще е аналогична на електрическите версии на 208 и на Citroen C3.
Третият модел на ток на германците ще бъде ванът Vivaro, чиято премиера е планувана за края на 2020 година Като цяло, задачата на компанията е до 2024 година да предложи електрически версии на всички свои модели.
Освен това се създават и хибридни модификации, като първата от тях ще забележим още следващата година. Това ще бъде кросоувърът Grandland X, при който електромоторът ще бъде на задната ос, а моторът с вътрешно горене – на предната и по този начин моделът ще е със задвижване 4х4.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР