Компанията обобщи екологичните и социалните си инициативиСлужителите на AMD редовно

...
Компанията обобщи екологичните и социалните си инициативиСлужителите на AMD редовно
Коментари Харесай

AMD отчете значим напредък в корпоративна отговорност

Компанията заключи екологичните и обществените си начинания

Служителите на AMD постоянно отделят време и умения за публичното богатство (снимка: AMD)

AMD разгласи 25-тия си годишен отчет за корпоративна отговорност, в който прави обновен обзор на своите начинания в тази тенденция. Отчетът хвърля светлина върху това по какъв начин AMD и технологиите на компанията адресират устойчивия прогрес в науката, проблемите на околната среда и поддръжката за обществеността.

През 2020 година AMD надмина своята шестгодишна цел да реализира невиждано 25-кратно усъвършенстване на енергийната успеваемост на мобилните процесори. Новият Ryzen 7 4800H е 31,7 пъти по-енергийноефективен от признатия като базов модел през 2014 година

В отговор на пандемията COVID-19, компанията разгласи фонд за обезпечаване на научни организации с изчислителни запаси, основани на EPYC сървъри и Radeon Instinct графични карти за ускорение на медицинските проучвания, свързани с ковид и други заболявания.
още по тематиката
Освен това AMD поддържа организации за медицински услуги и филантропична помощ в световен аспект, допринасяйки с над 1,2 милиона $ в грантове и стотици хиляди бройки персонални защитни средства.

AMD също по този начин уголемява ангажираността си към транспарантното отчитане във всички свои интервенции и вериги на доставки. Компанията цени опазването на околната среда и сега изпреварва своя цел 2014-2020 за понижаване на парниковите газове, излиза наяве от доклада, оповестен тази седмица.

В допълнение, AMD увеличи своята отговорност във връзка с веригите за доставки, като се ангажира 100% с директни снабдители и организира одити на доставчиците, с цел да се подсигурява, че всички служащи имат безвредни условия на труд и към тях се отнасят с нужното почитание.

Отчетът подчертава също на обстоятелството, че AMD оказва позитивно влияние върху общностите, където оперира, с фокус върху самодейностите, свързани с науката, технологиите, инженерните действия и математиката. Чрез партньорствата на AMD с просветителни институции над 1000 възпитаници и учители се образоват в лаборатории, снабдени с новите генерации CPU и GPU, с непрестанно включване на чиновници на компанията като доброволци в процеса.

Не на последно място, чиновниците на AMD постоянно отделят време и умения за публичното богатство. През 2019 година компанията регистрира 10% растеж на подкрепяните от нея доброволни старания – както в просветителни начинания, по този начин и в приготвянето на безвъзмездна храна, разчистване на паркове и др.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР