Компанията няма за променя политиката за поверителностИ потапянето във виртуалната

...
Компанията няма за променя политиката за поверителностИ потапянето във виртуалната
Коментари Харесай

Facebook тества реклами във VR шлемовете Oculus

Компанията няма за трансформира политиката за дискретност

И потапянето във виртуалната действителност ще бъде съпроводено от реклама
(снимка: CC0 Public Domain)

Фейсбук стартира да демонстрира реклами в своите хедсет-апарати за виртуална действителност Oculus, макар че създателят на платформата обещаваше компанията в никакъв случай да не стори сходно нещо.

В ход, който обществената мрежа разказа като опит, рекламите ще се появяват в игра, наречена Balston, наред с други разработчици, които пускат сходни реклами, заяви.

Фейсбук съобщи, че ще се вслуша отзивите, преди да пусне реклами за виртуална действителност в по-широка приложимост. Компанията разкри също, че тества нови рекламни формати, „ които са неповторими за VR ”.
още по тематиката
През 2017 година, малко откакто Фейсбук купи Oculus, основателят Палмър Лъки сподели пред Next Web: „ Няма да ви наблюдаваме, да ви популяризираме или да вършим нещо инвазивно ”.

Но в блога на Oculus компанията съобщи: „ Изследваме нови способи, посредством които разработчиците могат да генерират доходи – това е основна част от устрема да подсигуряваме, че сътворяваме самоподдържаща се платформа, която може да поддържа разнообразни бизнес-модели, което пък отключва достъп до нови типове наличие и аудитории ”.

Потребителите ще могат да скриват съответни реклами или такива от избран рекламодател. Фейсбук даде обещание, че политиката за дискретност ще остане същата.

„ Фейсбук ще получи нова информация, като да вземем за пример дали сте взаимодействали с дадена реклама и в случай че да, как… да вземем за пример, в случай че сте кликнали върху рекламата за повече информация или в случай че сте скрили рекламата ”.

Социалната мрежа приканва клиентите да споделят своите мнения посредством страницата за поддръжка на Oculus.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР