Компанията Nvidia публикува новите си прогнози за финансовите резултати от

...
Компанията Nvidia публикува новите си прогнози за финансовите резултати от
Коментари Харесай

Продажбите на видеокартите GeForce RTX са по-ниски от очакваното

Компанията Nvidia разгласява новите си прогнози за финансовите резултати от миналото тримесечие, което за Nvidia завърши на 27-ми януари тази година. „Q4 бе неудовлетворително, извънредно неспокойно и разочароващо тримесечие“ – сподели основният изпълнителен шеф на компанията Дженсен Хуанг.

Очаква се приходът на Nvidia за последните три месеца да бъде към $2,2 милиарда вместо плануваните по-рано $2,7 милиарда. Причината за спада е най-вече ниското търсене на хардуер за игровия сегмент и за центровете за обработка на данни .

При геймърските видеокарти компанията към момента усеща треската за рандеман на криптовалута, поради която в складовете залежа продукцията, основана на графичните процесори от предходно потомство. Голямо въздействие на облагата на Nvidia оказа и макроикономическата обстановка, зародила от комерсиалната война с Китай – китайските геймъри започнаха все по-неохотно да закупуват нови графични карти.

Продажбите на видеокартите с архитектура Turing, макар „революционния скок в нововъведенията и продуктивността, реализирани с помощта на изкуствения разсъдък и технологията за трасиране на лъчите в режим на действително време“ се оказаха по-ниски от предстоящото. Без проява на работата на Nvidia RTX в действителните игри, геймърите не бързат за купуват новите high-end видеокарти и чакат намаляване на техните цени.

Подробният финансов доклад на компанията, Nvidia даде обещание да разгласява на 14-ти февруари. След тази информация, цената на акциите на Nvidia падна с 14%.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР