Компанията Nissan пуска ограничена серия на юбилеен супер автомобил GT-R50.

...
Компанията Nissan пуска ограничена серия на юбилеен супер автомобил GT-R50.
Коментари Харесай

Юбилейна суперкола на Nissan и Italdesign за $1 милион

Компанията Nissan пуска лимитирана серия на юбилеен супер автомобил GT-R50. Той е създаден взаимно с Italdesign в чест на 50-годишиня празник на популярната японска спортна машина и на известното италианско дизайнерско ателие.

Публичната премиера на суперколата ще се състои на Фестивала на скоростта в английския град Гудууд тази седмица.

Тиражът е стеснен на 50 екземпляра. Цената на автомобила е избрана на 1,05 милиона $ - към шест пъти над стойност на нормалния Nissan GT-R Nismo.

Предната част е получила ново оформление с неизмеримо изглеждащи златни детайли, виждат се и нови светодиодни светлини в региона на калниците. Линията на покрива е снишена с 54 милиметра, а потреблението на злато може да бъде намерено и в други детайли, като да вземем за пример ветилационните отвори зад предните калници.

Издължен заден прозорец, нови кръгли светлини, солидно задно крило и присъщи детайли от злато допълват измененията по автомобила. Основният цвят на каросерията се назовава Liquid Kinetic Gray и контрастира успешно със златните елементи.

Интериорът е изискан в черна кожа и черна алкантара, както и черен въглерод.

Уникалният Nissan GT-R Nismo е комплектуван с модифициран 3,8-литров турбо елемент V6, разрастващ 720 конски сили и 780 Нм въртящ миг. Това с 65 к.с. и с 87 Нм по-мощен мотор от GT-R.

Подобряването на параметрите на мотора е с помощта на съществени промени, включващи по-големи турбокомпресори, нови бутала и мотовилки, подсилени разпределителни валове и така нататък Диференциалът, скоростната кутия и задвижващите валове също са подсилени.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР