Компанията Meta обмисля забрана за политическа реклама в цяла компания

...
Компанията Meta обмисля забрана за политическа реклама в цяла компания
Коментари Харесай

Meta обмисля забрана на политическите реклами в Европа

Компанията Meta обмисля възбрана за политическа реклама в цяла компания в Европа заради опасения, че Фейсбук и Instagram няма да могат да се съобразят с идните разпореждания на Европейски Съюз, ориентирани към онлайн акции, осведоми Ройтерс.

През февруари законодателите на Европейски Съюз се съгласиха с по-строги правила за целенасочена политическа реклама, ориентирана към противопоставяне на дезинформацията по време на избори. Предложените правила изискват от американските софтуерни колоси да дават повече данни за техните ориентирани политически реклами , с санкции до 4% от световния им оборот за нарушавания.

Ръководителите на Meta са загрижени, че определението за политически реклами според проектите на Европейски Съюз ще бъде прекомерно необятно, че ще бъде по-лесно да се откажат всички платени политически акции на уеб страниците на компанията.

Европейската комисия предишния декември предизвести компанията майка на Фейсбук, Meta, че нарушава антитръстовите закони на Европейски Съюз, като нарушава конкуренцията на пазарите за онлайн класифицирана реклама и злоупотребява с господстващото си състояние.
 Европейски Съюз санкции Meta с 390 млн. евро за нарушавания на поверителността
Европейски Съюз санкции Meta с 390 млн. евро за нарушавания на поверителността

Решението е по тъжби, подадени през май 2018 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР