Компанията-майка на Facebook -Meta, стартира своята абонаментна услуга в Обединеното

...
Компанията-майка на Facebook -Meta, стартира своята абонаментна услуга в Обединеното
Коментари Харесай

Facebook стартира платена версия в Европа - ето от къде

Компанията-майка на Фейсбук -Meta, започва своята абонаментна услуга в Обединеното кралство. Това е първата страна в Европа, в която потребителите на Фейсбук и Instagram могат да заплащат за удостоверение по същия метод, по който това се случва в Twitter , оповестяват международните организации.

Когато Илон Мъск пое Twitter през есента на 2022 година, една от аргументите, които той цитира, беше да помогне на платформата, която до този миг беше изцяло безвъзмездна за потребителите, да прави повече пари.

Оттогава неговата абонаментна услуга Twitter Blue стана налична за доста консуматори, които до тогава са я желали, само че не са могли да си я заслужат. И в този момент просто си я купуват.

Сега Meta реши да направи същото с Meta Verified.
 Фейсбук става (и) заплатен: Ето за какво
Фейсбук става (и) заплатен: Ето за какво

Социалните платформи на Meta стартират най-опасния опит в историята си

Платената функционалност в началото беше внедрена в Съединени американски щати, Австралия и Нова Зеландия . Вече е налична и на територията на Англия и е въпрос на време да навлезе в останалата част от Европа.

Това е услуга, основана на абонамент, която предлага на основателите разнообразни преимущества, в това число синя значка за удостоверение, отбрана против реплика и достъп до поддръжка на клиенти при всевъзможни проблеми. Meta Verified коства 9.99 паунда на месец за Фейсбук и Instagram .

За разлика от Twitter обаче функционалността за значка във Фейсбук и Instagram на профили, които са с избран брой почитатели или са я заслужили по други индикатори, ще остане.

За да дават отговор на изискванията за Meta Verified, потребителите би трябвало да дават отговор на следните критерии: да са навършили 18 години , да имат задействана двуфакторна инспекция в техния акаунт, да изпратят формален документ за потвърждаване на самоличността, да имат екранно име, което да подхожда на името в държавния им документ за идентичност.

Преди да вкара платената услуга огромна част от приходите на Meta идваха от платена реклама. Рекламите варират от спонсорирани текстове, през видеоклипове и реклами в Messenger.

За Meta 2022 година беше кошмарна. Компанията загуби $600 милиарда от пазарната си стойност, наложи се да редуцира над 10 000 души и Марк Зукърбърг стана очевидец на това по какъв начин следените от него платформи отстъпват пред новите играчи като TikTok.

Той разгласи 2023-а за " Година на успеваемостта ", само че всички чакаха първите съответни резултати, с цел да се разбере трансформира ли се действително нещо.
 За Meta, Microsoft и Disney метавселената се оказва (много) безценен неуспех
За Meta, Microsoft и Disney метавселената се оказва (много) безценен неуспех

Компаниите към този момент не имат вяра, че виртуалните светове са бъдещето на интернет
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР