Компанията MAN Truck & Bus представи градски автобус от следващо поколение

...
Компанията MAN Truck & Bus представи градски
автобус от следващо поколение
Коментари Харесай

Новият MAN Lion’s City – следващото поколение градски автобус

Компанията MAN Truck & Bus показа градски автобус от последващо потомство с име MAN Lion’s City. Той е кардинално нова разработка на компанията в този клас за последните 18 години. MAN Lion’s City е 12-метров рейс от новото потомство с невисок под и беше официално показан на изложбата MAN BusDays в Мюнхен от 15-и до 16-и март.

Новата машина се разграничава съществено от своя предходник, който се задържа на конвейера цели 18 години. Външно MAN Lion’s City се отличава с прогресивен дизайн – налице са и светодиодни фарове и задни светлини. Благодарение потреблението на напредничави материали и нов силов агрегат масата на рейса е намалена със 1130 кг, спрямо предшественика му с мотор D20.

MAN Lions City 2018-а има нов турбодизелов двигател D1556LOH, който подхожда на идващия екостандарт Евро 6D, влизащ в сила от 1-и септември 2019-а година. Моторът е с ходов размер 9,0 л и се предлага във варианти на мощноста от 280, 330 и 360 к.с.

Като алтернатива се предлага хибридния модул MAN EfficientHybrid. Става дума за генератор, преобразуващ кинетичната сила на спирането в електрическа. Така се зареждат специфични суперкондензатори, разположени на покрива на машината. Зарядът в тях служи за зареждане на спомогателните системи на рейса, независимо от работата на основния двигател. Системата позволява подобряване на горивната изгодност с цели 16%.

MAN Lion’s City е оборудван с ново независимо предно окачване. Повишеният комфорт на возене се дължи и на специалните иновационни добавки PCV (Premium Comfort Valve) в амортисьорите.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР