Компанията, която управлява филантропската дейност на главния изпълнителен директор на

...
Компанията, която управлява филантропската дейност на главния изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Зукърбърг влага 3,4 млрд. долара за изследване на процеси в човешкото тяло

Компанията, която ръководи филантропската активност на основния изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг и брачната половинка му Присила Чан, ще влага към 3,4 милиарда $ за възстановяване на човешкото здраве през идващите 10 до 15 години, сподели представител на организацията.

Инициативата Чан Зукърбърг (CZI) нощес разгласява данни за проекти за поддръжка в региона, в която целят да следят, мерят и проучват биологичните процеси в човешкото тяло.
Nike като Фейсбук: Гигантът основава лична виртуална галактика
Гигантът в спортната екипировка Nike следва стъпките на Фейсбук, като разгласи, че ще сътвори лична „ метавселена ”. Компан...

Организацията, която има задача да лекува, предотвратява или ръководи всички заболявания до края на века, съобщи, че през идващите 10 години ще концентрира научната си работа върху създаването на нови проучвания, институти и технологии, които оказват помощ на нейната задача.

Говорителят на CZI Джеф Макгрегър сподели, че ще бъдат дадени 500 милиона $ за основаване на институт в Харвардския университет, който ще се концентрира върху изкуствения разсъдък. Институтът, който ще получава средствата за идващите 15 години, ще носи името на „ Карън Кемпнер Зукърбърг “, на майката на Марк.

Говорителят сподели, че сред 600 и 900 милиона $ ще отидат за новия институт за биомедицински изображения и 1 милиард $ за мрежата „ Chan Zuckerberg Biohab “, нова самодейност, която сплотява научните институции за работа по „ огромните научни провокации “.

Другата компания на Зукърбърг, Фейсбук, неотдавна промени името и логото си на ново име, Meta Platforms Inc.
Съдят Меtа за 100 милиарда $ поради отрицателните последици върху децата
Прокуратурата в американския щат Охайо заведе дело против Фейсбук, неотдавна преименуван на Meta, поради логаритмите му за работа с деца....

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР