Компанията иска да привлече както студенти, така и опитни специалистиИскаме

...
Компанията иска да привлече както студенти, така и опитни специалистиИскаме
Коментари Харесай

Кока-Кола наема 130 души за ИТ центъра си в София

Компанията желае да притегли както студенти, по този начин и опитни експерти

„ Искаме да предоставим благоприятни условия за сполучлива кариера в България”, съобщи Желязко Петров, шеф на районния ИТ център на Кока-Кола в София, пред студенти и преподаватели в Техническия университет

Кока-Кола възнамерява да отвори 130 нови работни места в районния си ИТ развоен център у нас, заяви Желязко Петров, шеф на центъра, по време на среща със студенти от Техническия университет в София.

В края на предходната година стана ясно, че София е определена като локация за Регионален ИТ развоен център на Кока-Кола, който ще дава услуги за Европа, Близкия Изток и Африка и за редица световни начинания на компанията.

Това ще бъде вторият по величина и размер на предоставяните услуги център, като част от международната конструкция за осведомителни технологии на Кока-Кола, която включва развойни центрове в Съединени американски щати, Мексико, Сингапур и други

Центърът ще даде редица благоприятни условия за образование и развиване на ИТ експертите, подчертаха от Кока-Кола. Целта на компанията е да притегли студенти, опитни ИТ архитекти и висококвалифицирани гении, които ще основават интелигентни технологии на световно равнище.

„ Искаме да предоставим благоприятни условия за сполучлива кариера в България, както и за съдействие с високо квалифицирани новаторски екипи от целия свят”, съобщи Желязко Петров пред студенти и преподаватели в Техническия университет.

„ Ние не решаваме софтуерни проблеми, а използваме технологиите, с цел да позволяваме бизнес проблеми “, разясни Желязко Петров

Центърът ще развива активност в няколко съществени посоки – софтуерни решения за систематичен разбор и създаване на стратегии, разбор на данни, мобилни приложения, образования, роботика, инфраструктурна и осведомителна сигурност, както и софтуерни решения за маркетингови, финансови и механически функционалности на компанията.

Развойният център на Кока-Кола в София си партнира и с българските офиси на водещи компании като SAP, Atos и Microsoft, като възнамерява да разшири партньорската си мрежа.

„ Ние не решаваме софтуерни проблеми, а използваме технологиите, с цел да позволяваме бизнес проблеми. Нашата задача е да създадем еластичност и мащаб на бизнеса посредством модерни цифрови платформи, с цел да дадем опция на Кока-Кола и на партньорските ни компании да се възползват от най-хубавите световни услуги в сферата “, разясни Желязко Петров.

Системата на Кока-Кола в България обезпечава 40% от работните места в областта на произвеждане на безалкохолни питиета и е директен шеф на 2 100 души, като общото влияние върху заетостта е 19 200 работни места, или 0,6% от работната мощ в страната, показаха от компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР