Компанията и oбщина Брезово обезопасиха щъркелово гнездо, което от години

...
Компанията и oбщина Брезово обезопасиха щъркелово гнездо, което от години
Коментари Харесай

Нов и безопасен дом очаква щъркелите в Брезово на стълб от мрежата на EVN

Компанията и oбщина Брезово обезопасиха щъркелово гнездо, което от години се употребява от щъркелите в града

Електроразпределение Юг (част от EVN) оказа подпомагане на община Брезово за изместването на щъркелово гнездо на безвредно място в очакване на обичайна пролетна миграция на белите птици. В продължение на доста години генерации щъркели всяка пролет се завръщат в гнездото, което са построили на покрива на най-старото учебно заведение в града. Покривът на постройката към този момент не е в положение да подсигурява сигурността на птиците, което стана причинa за неговото изместване.

За да се резервира живота и здравето на птиците, чиновници на Електроразпределение Юг и община Брезово организираха взаимна акция по преместването на гнездото върху дирек от електроразпределителната мрежа. На стълба Електроразпределение Юг инсталира предпазна платформа, особено основана за щъркелови гнезда, поради че стълбовете от електроразпределителната мрежа от дълго време са желано място за гнездене на щъркелите. По този метод птиците ще имат още веднъж безвредно място за гнездене в град Брезово.

Общо за последните 12 години Електроразпределение Юг инсталира над 2800 платформи за обезопасяване на щъркелови гнезда в Югоизточна България, с което подкрепя предпазването на живота на птиците и безаварийността по мрежата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР