Компанията Ford разкри цените и нивата на оборудване на обновения

...
Компанията Ford разкри цените и нивата на оборудване на обновения
Коментари Харесай

Миниванът S-Max беше обновен сериозно

Компанията Ford разкри цените и равнищата на съоръжение на актуализирания миниван S-Max, който получи леко изменен външен тип и съществено модифициран интериор, съобщи Automedia.bg.

Големите промени обаче са под капака, с помощта на което моделът става по-икономичен. Най-важната оригиналност при S-Max, който минава на нова модулна платформа, е отпадането от гамата мотори на мощните 2,0-литрови дизелови мотори (TDCI). Освен това Ford към този момент няма да предлага версия с атмосферен бензинов мотор и механична скоростна кутия и ще заложи на нов хибриден силов елемент. В основата му е 2,5-литров бензинов мотор, който е комбиниран с електромотор. Съвкупната мощ на задвижващата система в тази ситуация е 190 к.с. и 200 Nm въртящ миг, като скоростната кутия е вариатор.

Ускорението от 0 до 100 км/ч при хибридната версия ще лишава 10 секунди, а комбинираният разход е 6,4 л/100 км. Новата хибридна система е същата като на кросоувъра Kuga Hybrid, като употребява 4-тактов мотор, работещ по цикъла на Аткинсън и електромотор с мощ 27 kW. Литиево-йонната батерия е с водно изстудяване и потенциал 1,1 кВт/ч, като е инсталирана под купето.

В Европа ще се оферират четири равнища на съоръжение - Trend, Titanium, ST-Line и Vignale. Още в базовата си версия миниванът е оборудван с климатик, електрически огледала, електрически прозорци, датчици за паркиране, датчици за дъжд и други Вариантът ST-Line се отличава със спортно окачване и алуминиеви педали, до момента в който най-високо равнище – Vignale, получава адаптивна оптика със светодиоди.

Цените на актуализирания S-Max в Европа започват от €40 833, като хибридната версия ще коства най-малко €41 940. Продажбите на модела би трябвало да стартират през първото тримесечие на 2022 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР