Компанията Ford представи електрическа модификация на най-успешния пикап в историята

...
Компанията Ford представи електрическа модификация на най-успешния пикап в историята
Коментари Харесай

Най-успешният пикап в историята също мина на ток

Компанията Ford показа електрическа трансформация на най-успешния пикап в историята - F-150, който от 44 години е водач по продажби измежду леките коли в Съединени американски щати. Версията на ток се сподели F-150 Lightning, като се отличава от общоприетия пикап както на външен тип, по този начин и като структура, а също така е и най-бързият в историята на модела.
Електрическият Ford F-150 може да бъде разпознат по светодиодни ленти начело и откъм гърба, които минават по цялата ширина на каросерията, а също по този начин и по отвесно разположения таблет с диагонал 15,5 инча в салона. Техническите разлики са повече - версията на ток е с усилена рама, а задното окачване е без значение (при общоприетия F-150 той е на цялостен мост). На предната и задната ос са сложени по един електромотор.


 След 29 години произвеждане Ford се отхвърли от Mondeo След 29 години произвеждане Ford се отхвърли от Mondeo
Компанията Ford публично разгласи, че стопира производството на един от най-популярните си модели в Европа - Mondeo. Той се появи преди 29...
За F-150 Lightning са планувани две версии, като и двете са с по 2 електромотора. В първия случая мощността е 432 к.с., като с едно зареждане пикапът изминава 370 км. При втория електромоторът развива 571 к.с., а пробегъг е 482 км. Въртящият миг и в двата случая е 1051 Нм. Капацитетът на батериите не се оповестява, само че се чака той да е към 90 кВт/ч.
Добавката Lightning в името на електрическия пикап не е инцидентна - по-рано Ford към този момент употребява това наименование на версия на F-150, готова от подразделението SVT, като тя се отличава с динамичност на спортна кола. Електрическият пикап фактически е по-бързо от общоприетите разновидности, като форсира от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди, което го прави и най-бързият в историята на серията.


Зареждането на акумулаторите до 100 % от общоприет терминал лишава сред 14 и 19 часа според от версията. Експресното зареждане от 15 до 80% става за към 44 минути, афишират от Ford.
Американските дилъри на Ford ще стартират да продават F-150 Lightning през 2022 година, като стартовата цена на електрическия пикап е 40 000 $. Поръчки за модела към този момент се одобряват, като с цел да се оформи поръчката, клиентът би трябвало да внесе депозит в размер на 100 $.
 Китайци клонираха пикап на Ford и го трансфораха в „ Голям военачалник “ Китайци клонираха пикап на Ford и го трансфораха в „ Голям военачалник “
Китайската компания Foton показа пикапа с името Da Jiang Jun, чиято международна премиера ще се състои в края на септември в границите на...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР