Компанията CureVac обяви във вторник, че е завела дело срещу

...
Компанията CureVac обяви във вторник, че е завела дело срещу
Коментари Харесай

CureVac съди BioNTech относно РНК технологията за ваксини



Компанията CureVac разгласи във вторник, че е завела дело против BioNTech, обвинявайки компанията в нарушение на нейните права на интелектуална благосъстоятелност във връзка с технологията за РНК (mRNA) ваксина, за която CureVac твърди, че е " най-ранният пионер " в създаването.

Биофармацевтичната компания твърди, че BioNTech е употребила технологията, която CureVac е разработвала повече от 20 години, с цел да направи своята ваксина против Covid-19 в съдействие с Pfizer.

" Портфолиото за интелектуална благосъстоятелност на CureVac пази голям брой изобретения, които се смятат за основни за дизайна и създаването на SARS CoV-2 РНК ваксина на BioNTech, наред с други. Те се отнасят до инженерството на РНК (mRNA) молекули, в това число модификации на последователности за повишение на стабилността и възстановяване на протеиновата експресия, както и РНК имунизационни формулировки, характерни за ваксини против SARS CoV-2 “, се показва в прессъобщението на CureVac.

Въпреки това, CureVac настоя, че не има намерение да търси " правосъдно предписание, нито има намерение да предприеме правни дейности, които попречват производството, продажбата или разпространяването “ на Covid имунизацията на Pfizer и BioNTech, отбелязвайки, че просто нейните права върху интелектуална благосъстоятелност " да бъдат приети и зачитани под формата на обективна отплата за реинвестиране в по-нататъшния прогрес на РНК технологията и продължаващото създаване на нови класове животоспасяващи медикаменти ".

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР