Компанията Broadcom, известна като водещия доставчик на полупроводникови прибори, обяви

...
Компанията Broadcom, известна като водещия доставчик на полупроводникови прибори, обяви
Коментари Харесай

Broadcom възнамерява да закупи CA Technologies за $18,9 милиарда

Компанията Broadcom, известна като водещия снабдител на полупроводникови принадлежности, разгласи за подписана договорка с компанията CA Technologies – един от водещите снабдители на софтуерни артикули и технологии.
Според изискванията на тази договорка, Broadcom закупува CA Technologies за $18,9 милиарда . Ръководството на Broadcom съобщи, че с това усвояване се основава една от водещите международни софтуерни компании.

Сумата $18,9 милиарда подхожда на $44,5 цена на една акция. Това е с към 20% повече от цената на една елементарна акция към след приключването на търговете на 11 юли 2018 година. Или с 23% по-висока от междинната цена на акциите на CA Technologies за последните 30 дни.

Broadcom има намерение да финансира покупката посредством налични средства и с нов заем от $18 милиарда. Ръководството на компанията смята, че Broadcom ще резервира високия си капиталов рейтинг.

Затварянето на договорката се чака да се реализира през четвъртото тримесечие на тази година. Но преди този момент следва да бъде получено позволение от акционерите, както и позволения от страна на антимонополните органи на Съединени американски щати, Европейски Съюз и Япония.

Преди това Broadcom възнамеряваше да закупи друга огромна американска компания – Qualcomm. Сделката за $117 милиарда бе блокирана от Доналд Тръмп, който я счете за рискова за Съединени американски щати. Тогава седалището на Broadcom бе в Сингапур. Но компанията се реалокира в Сан Хосе и промяната на юрисдикцията дава опция за нови крупни покупко-продажби.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР