Компанията беше отличена на годишните награди на Българската агенция за

...
Компанията беше отличена на годишните награди на Българската агенция за
Коментари Харесай

Нестле стана инвеститор на България за 2020 година

Компанията беше отличена на годишните награди на Българската организация за вложения
Българската организация за вложения отличи най-значимите капиталови планове, осъществени през 2020 година В петнадесетото издание на състезанието „ Инвеститор на годината “ Нестле България беше отличена със своята инвестиция на стойност 23 млн. лева Проектът е ориентиран към автоматизация и цифровизация на индустриалните мощности в шоколадовата фабриката на Нестле в София и разширение портфолиото от артикули.

Наградата бе връчена от вицепремиера Томислав Дончев на Петър Стоилов - Изпълнителен шеф на Нестле България. Освен документ компанията получи и статуетка, чийто създател е Севетин Шекеров.

„ Отличието „ Инвеститор на годината “ е следващото доста огромно самопризнание, което Нестле България получава за напъните и отдадената работа на над 1035 чиновници, които всеки ден потвърждават с уменията си, че компанията е стратегически вложител в страната. Вече 27 години в България Нестле демонстрира, че нашата задача „ храната да бъде в основата на едно по-добро бъдеще “ – за хората, обществото и природата към нас, може да бъде действителност и ние сме мощно ангажирани да продължим по този път и отсега нататък “, показа Петър Стоилов, Изпълнителен шеф на Нестле България.

Инвестицията през 2020 година от нови 23 млн. лева е в нова роботизирана пакетираща поточна линия, която усилва продуктивността на фабриката с 11%. Новата поточна линия обезпечава по-безопасна работна среда, защото разрешава отпадането на огромна част от ръчните действия, понижаване дефектите при пакетиране на артикули и подсигурява по-добър външен тип на неопакован и опакован артикул. С тази инвестиция Нестле продължава сполучливо пътя си към автоматизация и цифровизация на индустриалните процеси, защото линията разрешава дистанционно управление.

Фабриката на Нестле България в София е един от трите най-големи центъра за произвеждане на шоколадови десерти KIT KAT® на континента. В нея се създава продукция за 35 пазара в света и България. Приблизителното произвеждане е 16 000 тона или 470 милиона консуматорски единици годишно. 90% от готовата продукция се осъществя посредством износ, 10% се осъществя на локален пазар.

Годишните награди „ Инвеститор на годината “ целят да отличат най-значимите капиталови планове, осъществени през 2020 година в България. Чрез състезанието Българската организация за вложения желае да насърчи както нови планове, по този начин и добре разрастващи се бизнеси. Кандидатурите се правят оценка от авторитетно жури на база редица критерии, като съблюдаване на устойчиви бизнес практики и позитивна вероятност за развиване, внедряване на новаторски практики, основани на използването на нови софтуерни процеси и други.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР