Компанията “Ай Си Джи Би, която изгражда интерконектора България-Гърция, ще

...
Компанията “Ай Си Джи Би, която изгражда интерконектора България-Гърция, ще
Коментари Харесай

“Ай Си Джи Би”: Ще окажем съдействие при проверката на интерконектора

Компанията “Ай Си Джи Би ”, която построява интерконектора България-Гърция, ще окаже цялостно подпомагане на държавните органи. Това се споделя в нейно мнение, изпратено до медиите.

По-рано през днешния ден бе обявено, че след постъпил сигнал в Министерство на вътрешните работи. От там обявиха, че ще изискат информация и документи от Министерството на енергетиката.

По този мотив от плановата компания “Ай Си Джи Би ” АД декларират следното:
 Председателят на КЕВР удостовери, че страната ни търпи загуби поради неосъществения интерконектор с Гърция Председателят на КЕВР удостовери, че страната ни търпи загуби поради неосъществения интерконектор с Гърция
Да, правилно е. България търпи големи загуби заради обстоятелството, че връзката с Гърция не е издигната. Не мога да се наемам с съответни числа...

“Ай Си Джи Би ” АД ще окаже цялостно подпомагане на съответните страни органи по отношение на провеждането на инспекция и ще даде навреме всяка поискана информация и документи по реализирането на плана IGB. Дейността на плановата компания по ръководство на плана се реализира в синхрон с българското и европейското законодателство и дава отговор на най-високите стандарти “.

От компанията показват, че планът за създаване на междусистемна връзка с Гърция се финансира отчасти със средства от европейски структури и фондове, както и със заем от Европейската капиталова банка, което постанова спомагателен механизъм на надзор. Това подсигурява, че всички действия и процедури по реализацията на плана се извършват според всички законови наставления. IGB предстои на постоянни инспекции и одити от самостоятелни интернационалните институции, от което зависи усвояването на финансовите средства. Законосъобразността на всички дейности на плановата компания и на главните реализатори е директно обвързана с напредъка по построяването на плана. Без позитивни резултати при непрекъснатия осъществявания надзор IGB въобще не би могъл да се реализира.

„ Спекулации по тематиката за осъществени нарушавания целят само да уязвят репутацията на плана и да доведат до неговото блокиране малко преди той да бъде приключен и въведен в употреба. С приближаване на момента на привършване на строителството зачестяват офанзивите против плана, макар напредналата фаза. “Ай Си Джи Би ” АД декларира, че сходни опити за неговото пропадане няма да съумеят “.

“Ай Си Джи Би ” АД си резервира правото да предприеме дейности по правосъден път при отправяне на внушения или изказвания, несъответстващи на истината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР