Компанията AVON България обяви, че се включва в глобалната корпоративна

...
Компанията AVON България обяви, че се включва в глобалната корпоративна
Коментари Харесай

Avon се включва в глобална козметична кампания

Компанията AVON България разгласи, че се включва в световната корпоративна посока на козметичната акция - stand4her. Тя има за цел да заличи бариерите, които не престават да задържат дамите от финансово развиване, достъп до здравна помощ и независимост на себеизразяване в световен мащаб.

Stand4her работи в посока възстановяване живота на 100 милиона дами годишно като насърчава капацитета им в предприемачеството в региона на хубостта, и опцията им да живеят в свободна и безвредна среда.

Последни изследвания в международен мащаб демонстрират, че:

•           50% от дамите не считат, че живеят в културни условия, които окуражат женското предприемачество

•           60% от дамите считат, че бюти марките ги задължават да дават отговор на избрани стандарти за хубост

•           21% от дамите не се усещат сигурни на публични места, всяка трета става жертва на форма на физическо или полово принуждение в живота си.

•           Повишаването на икономическия капацитет на дамите може да увеличи световното Брутният вътрешен продукт с 12 до 28 трилиона $ годишно.

Търговският шеф на Avon за България, Албания и Македония – Даниел Шопов -представи съответните проекти за възстановяване на статистиката, които ще бъдат подхванати на локално равнище. „ От над 130 години, AVON се бори по едно и също време с всички стандарти по отношение на дамите, а наред с тях – застава срещу  рака на гърдата и се бори непримиримо срещу  домашното принуждение. Компанията ни застава самоуверено зад нововъведенията в хубостта, а най-много -  зад дамите и свободата им – свободата им на себеизразяване, на развиване, и да се усещат предпазени в общността, където живеят “, сподели той.

Мисията на AVON против рака на гърдата ще продължи своя дълготраен ангажимент  за повишение на информираността в обществото по отношение на заболяването. Кампанията си слага за водеща цел да образова оптимално доста дами за признаците и знаците, свързани с рака на гърдата, както и къде и по кое време дамите могат да потърсят помощ. Защото никоя жена не би трябвало да бъде на мрачно по отношение на рисковете за своето здраве.

Наравно с това AVON България продължава за четвърта поредна година своето партньорство с Фондацията на Нана Гладуиш „ Една от 8 “ в посока поддръжка на диагностицираните с рак на гърдата дами и техните фамилии. Даниел Шопов разгласи, че през май месец Фондацията ще получи подаяние на стойност 100 000 лв., които ще бъдат вложени в взаимната програмата на AVON и „ Една от 8 “ – „ Бъди до мен “. Програмата обезпечава психическа, юридическа, осведомителна и прочувствена помощ на засегнатите дами и техните фамилии, както и провежда безвъзмездни профилактични прегледи за рак на гърдата и подарява профилирани сутиени за след мастектомия.

AVON България обръща взор и към тематика с публично значение – насилието над дами и девойки и трансформира в своя Мисия подобряването на неподходящата статистика, съгласно която 21% от дамите не се усещат сигурни на публични места, а всяка трета става жертва на форма на физическо или полово принуждение по време на живота си. Според Даниел Шопов „ Домашното принуждение е проблем, който визира цялото общество, и никой не би трябвало да затваря очите си пред плашещата реалност. AVON, като компания с задача да оказва помощ на дамите да бъдат красиви, сполучливи и здрави, е трансформирала борбата с насилието над дами и девойки в собствен световен ангажимент. Нашата съществена цел на локално равнище е да покачваме информираността и чувствителността към насилието над дами и да създадем непоносимост към него. “

Предвид зачестилите случаи на принуждение в фамилна среда и във взаимоотношенията, доста от които с драматичен свършек, компанията открива нужда да усили ангажираността си в посока предварителна защита от принуждение и даване на протекция на жертвите. За задачата Avon България организира национално проучване измежду възпитаници в 10 клас с главен акцент насилието във взаимоотношенията за да открие съществени трендове и усещания измежду младежите.

•           68.8% показват, че има осезаема разлика в упованията на хората за това какво е подобаващото държание измежду обществото за девойки и за момчета.

•           Преобладаващи 36.3% дават отговор, че при неспазване на общоприетите правила за държание на своя пол, това може да докара тормоз и отменяне.

•           95.5% от девойки декларират, че има потребността да се приказва повече за насилието над дами и девойки в учебните заведения, защото това е сериозна и значима тематика, за която към момента няма задоволително налична информация. 77.9% от момчетата също поддържат това изказване.

•           Десетокласниците показват психическото принуждение като най-честата форма на тормоз в учебно заведение – 50.3%, последвано от висок % и за физическото принуждение – 29%.

•           На фона на това, 79.5% от десетокласниците настояват, че са ставали очевидци на принуждение в учебно заведение.

Резултатите от изследването затвърждават нуждата от осъществяване на осведомителна акция във връзка насилието над дами и девойки в учебни заведения - акция, която самите възпитаници показват като нужна сега.  За задачата AVON България сплоти напъните си с Център за приобщаващо обучение в взаимен план, който включва няколко стадия – задълбочена работа с възпитаници от целевата група за правене и тестване на просветителна стратегия, която да покрие техните потребности от осведоменост по тематиката, последвано от осъществяване на редица просветителни семинари в учебни заведения в столицата и на следващ стадий в цялата страна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР