Компания „Новавинд“ планира да пусне първата част от най-големия вятърен

...
Компания „Новавинд“ планира да пусне първата част от най-големия вятърен
Коментари Харесай

Росатом ще пусне в Адигея най-големия вятърен парк в Русия


Компания „ Новавинд “ възнамерява да пусне първата част от най-големия вятърен парк в Република Адигея през втората четвърт на 2019 година Първите мощности от 150 мегавата ще стартират произвеждане на електрическа енергия до края на идната година.

„ Новавинд “ влиза в структурата на „ Росатом “ и 100% принадлежи на „ Атоменергопром “. Стойността на инсталирането на 60 ветрогенератора се прави оценка на 20 милиарда рубли.

Проектът ще се изплати единствено след 10 години, съобщи заместител генералният шеф за обезпечаване на виталния цикъл на ветроперковете в „ Новавинд “ Андрей Нестерук.

„ Пред републиката стои задача за увеличение на мощностите, а реализирането на плана ще даде опция да се понижи енергийният недостиг в района. Това ще разреши обезпечаването на постоянна работа на енергосистемата, ще даде спомагателни мощности за възходящите потребности на стопанската система и ще разреши реализирането на други капиталови планове “, разяснява министър председателят на Адигея Александър Наролин.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР