Компаниите от военно-промишления комплекс на САЩ призовават правителствата на САЩ

...
Компаниите от военно-промишления комплекс на САЩ призовават правителствата на САЩ
Коментари Харесай

Financial Times: Западът няма оръжия за продължителни конфликти

Компаниите от военно-промишления комплекс на Съединени американски щати приканват държавните управления на Съединени американски щати и други западни страни да изяснят какъв брой още оръжия имат намерение да доставят на Украйна. В изявление, оповестено в неделя от Financial Times, основният изпълнителен шеф на Northrop Grumman Кейти Уордън сподели, че промишлеността би трябвало да разбере равнището на търсене, защото запасите от западни оръжия не са проектирани да поддържат нескончаем спор.

„ Най-важното в този момент е да получим ясни сигнали за равнището на търсене, дълготрайните задължения (за доставка на оръжие на Киев) и какъв брой интензивно ще бъдат употребявани съществуващите запаси “, сподели тя в изявлението, представено в интернационалните медии. Уордън сподели, че към момента няма точна информация, някои типове оръжия и муниции към този момент са на привършване, само че акцентира, че „ никой несъмнено не е създавал ресурси, предопределени да отговорят на настоящото търсене “ няколко години поред. Тя добави, че промишлеността е подготвена да влага авансово за разширение на производството, само че се нуждае от „ индикация, че в случай че всичко бъде построено, търсенето ще бъде обезпечено “. Northrop Grumman създава 30 mm автоматизирани оръдия Bushmaster, които са инсталирани на част от военната техника, дарена от Съединени американски щати на Украйна.

Financial Times обръща също внимание, че наоколо до украинските граници интензивно работят високопланински разследващи дронове RQ-4 Global Hawk, създадени от корпорацията.

Друг снабдител от армията Raytheon, по-рано разгласи, че ще отнеме време за попълване на запасите от зенитно-ракетните комплекси Stinger, които бяха доставени в Украйна в огромни количества.

Говорител на различен огромен производител на оръжие, който приказва при изискване за анонимност, сподели пред изданието, че неговата компания има същите опасения като Northrop Grumman и чака, че в бъдеще Съединени американски щати ще би трябвало да заменят руската военна авиация на Украйна.

Financial Times показва, че цялата промишленост в този момент е изправена пред дефицит на съставни елементи заради спиране на световните вериги за доставки. Срокът за доставка на някои типове артикули, съгласно Worden, се е нараснал от два до три пъти. Особено мъчно е ситуацията с електронните съставни елементи и микрочиповете.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР