Компаниите от сектора ще работят безвъзмездно в полза на обществотоЩе

...
Компаниите от сектора ще работят безвъзмездно в полза на обществотоЩе
Коментари Харесай

ИТ бизнесът ще вложи 15 000 човекочаса в здравна система

Компаниите от бранша ще работят безплатно в интерес на обществото

Ще подарим на страната най-малко 15 000 часа труд на експерти, съобщи Илия Кръстев
(снимка: AIBEST)

Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии (АIBEST) ще даде безплатно на българското държавно управление висококвалифицирани програмисти, експерти в областта на киберсигурността и ръководители на планове, с цел да подкрепят за бързото създаване на националната здравна осведомителна система.

Фирмите, обединени в AIBEST, ще дават 15 000 човекочаса за работа по сериозни и основни електронни системи на държавната администрация, както и за „ ad-hoc ” разработка на приложения, нужни по време на изключителното състояние и в интервала на възобновяване.

„ Сартираме самодейност да подарим на страната най-малко 15 000 часа труд на експерти от нашата организация, за тези часове да се употребяват за възстановяване на системата на опазването на здравето. Целта ни е да покажем, че би трябвало да си оказваме помощ и свободният запас да бъде в интерес на обществото ”, съобщи Илия Кръстев, ръководител на АIBEST.

Подобно на други промишлености и фирмите от бранша на технологиите и бизнес услугите към този момент се сблъскват с последствията от пандемията COVID-19. „ В този миг обаче е жизненоважно за стопанската система на страната и за възтановяването и развиването й по-късно да намерим ефикасен метод да работим дружно за справяне с рецесията ”, акцентира Кръстев.

„ Затова притежателите и мениджърите на нашите компании считаме, че наша отговорност към обществото е освен да запазим допустимо най-вече работни места, само че и да подкрепим институциите и Националния действен щаб като предоставим безплатно наличния си свободен запас за справяне с рецесията породена от COVID-19 ”, добави той.
още по тематиката
Инициативата се посреща с възторг от членовете на асоциацията. „ Реално в границите на 24 часа получихме единодушие на множеството компании ”, разяснява Ивайло Славов, член на борда на AIBEST.

„ Виждаме, че страната е в тежко състояние. Концентрирани сме в експорт на артикули и услуги, само че в този момент би трябвало да помогнем на страната, с цел да може тя да оказва помощ по-късно. България има ИТ експерти на международно равнище. Сега е моментът да бъдем смислени ”, сподели Пламен Цеков, член на борда на AIBEST.

AIBEST e подготвена да задейства в къси периоди и интегрирана уеб-базирана осведомителна система, която включва осведомителна платформа, система за ориентиране, отдалечено консултиране, Q&A модул в действително време и кол-център екипи в поддръжка на Националния действен щаб, здравните институции и лечебните заведения.

Асоциацията се ангажира да даде на държавното управление разбор на трансформациите в бизнеса, обществения бранш и обществените системи, провокирани от пандемията COVID-19. Анализаторите на фирмите в AIBEST ще проследят, проучват и дават сполучливи практики и рекомендации за промени на политики и нормативна уредба на база трансформациите в стопанската система, пазара на труда, интернационалните връзки и стратегическите за България браншове.

„ Планирането стъпка напред ще ни даде преимущество в построяването на обществени и бизнес услуги от ново потомство и може да бъде основа за изпреварващо развиване по отношение на други конкурентни стопански системи. Това ще нарежда България по нов, радикално друг метод в границите на Европа и света ”, заключи Илия Кръстев.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР