Компаниите навлизат все повече в живота ни, но скоро може

...
Компаниите навлизат все повече в живота ни, но скоро може
Коментари Харесай

Зaщo cлeдвaщaтa paĸeтa нa NАЅА мoжe дa нocи лoгoтo нa Соса-Соlа?

Компаниите навлизат от ден на ден в живота ни, само че скоро може да преминат още една граница, написа The Washington Post.

Съвсем скоро на ракетите на NASA може да стои логото на Budweiser или Coca-Cola, откакто шефът на галактическата организация поема в посока пласиране на права на имената на машините. На астронавтите пък скоро ще им бъде дадена опцията да вземат участие в реклами - както на спортистите.

Агенцията акцентира, че извънредно решение не е взето, само че в случай че то стане действителност, това ще маркира голям културен скок за NASA, която от дълго време се пази от поддръжка за един или различен бранд - до такава степен, че назовава M&M " захаросани шоколадчета " от боязън да не бъде упрекната, че популяризира марката.Но наскорошна среща на борда на съветниците, формиран от външни специалисти, шефът декларирал, че ще сътвори комисия, която да изследва по какъв начин ракетите могат да се трансфорат в летящи билбордове.

" Възможно ли е NASA да компенсира част от разноските си, като продаде правата за имена на ракетите? ", запитал Джим Брайденстин. " Казвам ви, че има интерес. Въпросът е дали е допустимо. И отговорът е, че не знам, само че желаеме някой да ни даде каже ".Той показал още, че желае астронавтите не просто да приказват повече с публицисти, само че и да вземат участие в рекламни акции, което да увеличи имиджа и на NASA. " Искам да виждам деца, които вместо да желаят да станат професионални спортисти, да бъдат астронавти или учени ", споделил той.

Евентуалният ход ще се трансформира в част от тактиката частният бранш да бъде притеглен в галактическата активност. NASA към този момент разчита на частни компании да носят товар до Международната галактическа станция - SpaceX на Илън Мъск към този момент е изпълнила няколко такива полета. Белият дом пък съобщи, че обмисля да приватизира самата галактическа станция, което бе посрещнато с бурни рецензии. Представители на Конгреса не са удовлетворени от концепцията Съединени американски щати да спре да управлява актива, в който е вложила съвсем $100 милиарда.

Със песимизъм е посрещната концепцията и за отдаване на правата за имена на ракетите, а съществуват и терзания, че в случай че NASA стартира да получава средства от частния бранш, страната може да ореже финансирането.

Ако NASA успее да отхлаби рестрикциите, марката може да донесе обилни доходи. Филмът " Първият човек ", в който Раян Гослинг играе Нийл Армстронг, скоро ще бъде в кината. Миналата година организацията е помогнала за 143 документални кино лентата, 41 телевизионни стратегии и други 25 кино лентата. Молбите логото да бъде употребявано пък валят непрестанно - върху тениските, шапки, в излъчвания и други. Но все още NASA не получава нищо от приходите.

Миналата година Science and Technology Policy Institute организира изследване, съгласно което частна галактическа станция може да носи сред $455 милиона и $1,2 милиарда годишно от разнообразни комерсиални действия.Други страни към този момент се възползват от интерес.

Пред 1999 година Pizza Hut заплати логото ѝ да бъде сложено върху съветска ракета. Малко по-рано израелска компания за мляко снима реклама на галактическата станция Мир.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР