Компаниите Kia, Nissan и Dacia залагат на най-новите си модели

...
Компаниите Kia, Nissan и Dacia залагат на най-новите си модели
Коментари Харесай

Kia, Renault, Dacia и Nissan показват най-новото от гамата си в София

Компаниите Kia, Nissan и Dacia залагат на най-новите си модели на Автомобилен салон София 2017. Посетителите ревюто в столицата ще могат да видят модели, които през тази есен записаха своите международни министър председатели.

Един от тях е KIA Stinger - най-мощният и най-луксозен автомобил в историята на корейския бранд. Това е достоверен грандтурер, автомобил за вълнуващи пътувания на дълги дистанции. Спортен седан, при който високата успеваемост и динамично съвършенство са в унисон с впечатляващ дизайн. Купето обезпечава нужното пространство за оптимално наслаждение от шофирането, като в това време изкушава пасажерите с непостижим разкош и комфорт.



В София KIA Stinger е показан в своята топ-версия с 3,3 литров twin-turbo V6 бензинов мотор с мощ от 370 к.с. и ускоряване от 0 до 100 км/ч единствено за 4,9 секунди, 8- степенна автоматизирана трансмисия и 4×4 задвижване.



Само месец след Международния Автосалон във Франкфурт своя дебют у нас прави и KIA Stonic – извънредно значим за марката модел, който се включва със мощна поръчка за триумф в най-бързо разрастващия се авто сегмент в Европа – този на компактните кросоувъри. Дизайнът на Stonic мигновено разкрива произхода на модела – асоциираната с КИА радиаторна решетка вид „ тигров нос” е подчертана от хромирана обкантваща рамка, a „ Targa “ стилът, който Stonic предлага, дава опция на клиентите да избират сред 20 двуцветни комбинации, загатнати още в прототипа на модела – Provo.



В Nissan на собствен ред залагат на най-популярния електрически модел в света. Новият Leaf има за цел да показа бъдещето на марката и консолидираното на новите технологии в автомобилния свят. Той е първият автомобил на компанията в Европа, който ще вкара първи елементи от най-модерната технология за подкрепяне на лидера.



Eлектромобилът е оборудван с последните новаторски решения като e-Pedal, допускащ да шофирате и натискате педала на спирачките по един изцяло нов и безпроблемен метод. Пробегът на хечбека е 378 км, като това се дължи на по-мощния задвижващ елемент – 110 кВт и 320 Нм въртящ миг.



На софийския автосалон своя дебют направи и Dacia Duster. Бестселърът на румънската марка провокира сензация след излизането си на пазара, а към този момент се продава и неговата нова генерация, която дава обещание да бъде също толкоз сполучлива. Новият Duster е първият модел на Dacia, който предлага автоматизирана климатична система. С пет вентилационни отвора (три по средата и по един във всеки завършек на арматурното табло) студеният или топъл въздух се обдухва по най-благоприятен метод в купето. Климатичната система е осъвременена за приложимост в по-топли климатични условия.



Новият Duster е наличен и с безключов достъп – технология, която се употребява и тества от няколко години в цялата група Renault. Тази ергономична система отваря автоматизирано всички порти, когато лидерът се приближи до автомобила, и предлага отдалечено заключване (допълнено със звуково потвърждение) при отдалечаване автомобила. Не се постанова лидерът да изважда ключа от джоба си, с цел да започва мотора, защото това става посредством старт/стоп бутон.



За модела се предлага и система за предизвестие за сляпата точка (BSW). Четири ултразвукови датчика, ситуирани във всеки ъгъл на автомобила, засичат всички останали коли, в това число мотоциклети и камиони, приближаващи откъм гърба или в профил. Предупредителна светлина мига в страничното огледало, в случай че е засечена заплаха.

Моделът започва на цени от 21 990 лева Технически той е запазил гамата мотори от своя предходник, като ще продължи да се предлага с 1,6-литров бензинов атмосферен мотор със 115 к.с., като и с 1,2-литров с турбо, разрастващ 125 к.с. Дизелите си остават два – с размер 1,5 литра, които оферират 90 и 110 к.с. При версиите с предно предаване се залага на полунезависимо окачване, а при тези със система 4х4 има самостоятелна електромагнитна втулка откъм гърба.

На щанда на Renault огромната атракция е новият Megane RS. Хот-хечът е получил 1,8- литров турбо мотор, ангажиран от възродения Alpine A110, завиващи задни колела и трансмисия с два съединителя. Megane RS резервира предното предаване, а моторът на хотхеча е с мощ 280 к.с. и има оптимален въртящ миг 390 Нм.



Колата ще може да се поръчва и с 6-степенна механична трансмисия, а освен с 6- степенна EDC кутия. Моделът получава и система за избиране на разнообразни режими за ръководство на електрониката Multi-Sense – разновидностите са Comfort, Normal, Sport, Race и Perso, при който лидерът избира самостоятелни за него настройки. На борда участва и мултимедийната система R-Link 2, която обезпечава високо равнище на съгласуваност с външни устройства, както и функционалността R.S. Monitor. Тук е разполагаем и режим Expert, който дава опция за включване и камера към системата – чудесно решение за всеки трак дей.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР