Компаниите, чиято дейност е пряко зависима от потреблението на хората

...
Компаниите, чиято дейност е пряко зависима от потреблението на хората
Коментари Харесай

Акциите, които всеки иска да притежава

Компаниите, чиято активност е директно подвластна от потреблението на хората - без значение дали са в офиса, заведенията за хранене или под карантина у дома, се оказват измежду най-печелившите през последния месец, само че и от началото на годината. Основна причина е корона рецесията, която блокира хората по домовете им.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Безспорно водач по рентабилност от началото на годината е приложението за видеоконферентни диалози ZOOM, въпреки при започване на април акциите му да пострадаха поради терзания за сигурността. Последва възобновяване на цените след фиксиране на казуса. Поне към този момент. Компанията обаче остава една от най-волатилните на пазара.

Акциите на Amazon освен се възвърнаха от февруарския спад, само че цената им доближи исторически връх в края на предходната седмица. Компанията печели от карантината и усилва личния състав си, с цел да се оправи с повишените поръчки. В тази група е и канадската онлайн платформа Shopify, също с исторически висока цена на акциите и висока рентабилност от началото на годината.

Подобна е обстановката и с акциите на Netflix, които също са на невиждани до неотдавна върхове. Карантината е нараснала с много повече платените клиенти за видеострийминг на компанията, която предлага услугите си и в България. Компании, които по някакъв метод са свързани с бизнеса със занимания, също печелят. Производителите на чипове и видеокарти AMD и Nvidia се радват на сериозна поддръжка от пазарите. Бум в търсенето на електрическите автомобили си в Китай регистрира и Tesla, която усеща и самостоятелност за активността си там, откакто отвори цех в азиатската страна. При всички положения се оформят и акции, които всеки вложител желае да има - поради бизнес модела, световното въздействие или просто имидж.

В тази категория са и Microsoft и Apple, като последните макар част от проблемите си и затворени магазини по света се радват на сериозен инвеститорски интерес. От началото на годината производителят на iPhone e на минус, само че за последните 30 дни акцията е на плюс. Уолстрийт чака с неспокойствие финансовия доклад за първото тримесечие на годината. Той ще бъде оповестен на 30 април.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР