Компании за хакерски услуги могат да взломят всяко iOS устройствоДжейлбрейк

...
Компании за хакерски услуги могат да взломят всяко iOS устройствоДжейлбрейк
Коментари Харесай

След години застой, отново джейлбрейк за iOS

Компании за хакерски услуги могат да „ взломят ” всяко iOS устройство

Джейлбрейк е интервенция, която разрешава достъп до файловата система на iOS устройствата (снимка: CCO Public Domain)

Уязвимост в iOS 12.4 разреши на хакер да пусне първия джейлбрейк от няколко години насам за мобилната платформа на Apple. Скрит зад псевдонима Pwn20wnd, хакерът се е възползвал от накърнимост, която беше затворена в предходната версия на системата, само че по някаква причина се появи още веднъж.

Джейлбрейк е интервенция, която ви разрешава да получите достъп до файловата система на iOS устройства. Според специалисти, грешката, употребена в джейлбрейка на iOS 12.4, дава опция на хакерите да проникват в устройства на Apple и да конфигурират шпионски програмен продукт в тях.

Изследователят по киберсигурност Нед Уилямсън означи, че уязвимостта разрешава на атакуващите да основават инфектирано приложение, способно да заобиколи съществуващия iOS механизъм, който не разрешава на приложенията да употребяват данни между тях.
още по тематиката
От своя страна, самият Pwn20wnd споделя пред Motherboard, че уязвимостта евентуално към този момент е употребена и фирмите, предлагащи хакерски услуги на iPhone, могат да „ взломят ” всяко устройство с iOS 12.4.

Уязвимостта, употребена от Pwn20wnd за джейлбрейк, беше открита за първи път от Гугъл, който уведоми Apple и разработчикът на системата я в профил преди няколко месеца в iOS 12.3.

Вероятно същата накърнимост се е появила инцидентно в обновената версия на iOS. От това се възползва Pwn20wnd, който сътвори първия обществен, безвъзмезден джейлбрейк за iOS от няколко години насам.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР