Компании евакуират служители, след като мощно земетресение с магнитуд 7,5

...
Компании евакуират служители, след като мощно земетресение с магнитуд 7,5
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 7,5 удари Папуа Нова Гвинея

Компании изтеглят чиновници, откакто мощно земетресение с магнитуд 7,5 удари Папуа Нова Гвинея , породени са свлачища, развалени са здания и са прекратени нефтени и газ интервенции, оповестява " Ройтерс "

Епицентърът на земетресението е в залесен район в южните планини на страната, на към 560 километра северозападно от столицата Порт Моресби.

Говорител на Националния център за бедствия разяснява, че засегнатата зона е доста отдалечена и организацията не може да оцени вредите , до момента в който не бъде възобновена връзката.

Powerful earthquake cuts communication in Papua New Guinea. https://t.co/779jnWnbvD #PapuaNewGuinea #earthquake #ExxonMobil #PNG #PNGEarthquake pic.twitter.com/g2roiap2Sn
— SA Breaking News (@SABreakingNews) 26 февруари 2018 година

Според организацията, няма доказани жертви, макар че Международният Червен кръст в Папуа Нова Гвинея разяснява, че има информация и терзания за жертви.

Правителството на страната оповестява, че са изпратени екипи за оценка на бедствието. Най-малко 13 труса с магнитуд към 5 са последвали в района, не са издадени предизвестия за цунами.

" Армията на Папуа Нова Гвинея също е мобилизирана, с цел да подкрепи в оценката и даването на помощ на засегнатите хора, както и възобновяване на услугите и инфраструктурата ", разяснява Исак Лупари, основен секретар на държавното управление.

Компанията ExxonMobil PNG оповестява, че са затворени инсталацията за газ и считат, че административни здания, жилищни пространства са развалени. Преустановени са полетите до близкото летище " Комо ", до момента в който пистата не бъде проучена. Добиваният газ се преработва и се транспортира на 700 километра до цех за полутечен природен газ до Порт Моресби.

Oil Search също са прекратили производството в засегнатата от земетресението зона. Голяма медна мина Grasberg, експлоатирана от индонезийския клон на Freeport McMoran не е наранена, оповестява представител на компанията.

Земетресенията са постоянно събитие в Папуа Нова Гвинея , която се намира в " Огнения пръстен " на Тихия океан - гореща точка със сеизмична интензивност сред тектонични плочи.

Част от северното крайбрежие на страната бе разрушено през 1998 година от цунами, провокирано от земетресение от 7-ма степен и аргументи гибелта на към 2 200 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР