Компактният електрически джип Dacia Spring, който румънският производител представи миналата

...
Компактният електрически джип Dacia Spring, който румънският производител представи миналата
Коментари Харесай

Електрическият Dacia Spring се оказва хитов

Компактният електрически джип Dacia Spring, който румънският производител показа предходната година и екипът ни бе поканен да тества, се трансформира в шлагер на европейския пазар и е третият най-продаван модел на марката за последните 365 дни.

Dacia е продала общо 27 876 броя от него и е получила над 46 000 поръчки за електрическия автомобил, като 80% от клиентите са нови за марката.

Spring е измежду най-достъпните коли от този клас, като цената му стартира от малко над 33 000 лв. в България, само че цели 90% от потребителите са избрали да си купят по-скъпия и високо оборудван Comfort Plus, който се продава за близо 36 000 лв.. 
 Снимка 523892
Източник: Dacia

Comfort Plus включва екстри като богата мултимедия и седем-инчов екран в централната подпора, камера за задно виждане, оранжеви елементи по купето и огледалата и други. 

Мощността му е единствено 44 коня, което обаче е изцяло задоволително за града, а пробегът варира сред 230 и 305 километра съгласно това в какъв режим е автомобилът. 
 Снимка 523893
Източник: Dacia

Доставките му стартираха след средата на 2021 година, което прави достигането на третата позиция по продажби още по-впечатляващо.

Най-много бройки Dacia е осъществила с модела си Sandero (226 825), a на второ място е джипът Duster, от който са продадени 186 001 броя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР