Коморските острови завършиха при нулево равенство срещу Того, което прати

...
Коморските острови завършиха при нулево равенство срещу Того, което прати
Коментари Харесай

Коморските острови с историческо първо класиране за Купата на Африка

Коморските острови приключиха при нулево тъждество против Того, което прати отбора на Финалите за Купата на Африка за първи път в тяхната история.
Ремито с последния в групата в Морони подсигурява свършек в топ 2 на група G, като другото място бе запълнено от Египет няколко часа по-късно след тъждество 1:1 с Кения. До сюжет, в който Коморските острови доближават до Финалите, не се очакваше, само че страната с население към 900 000 души изостана от водения от Мохамед Салах тим единствено по голова разлика. Жителите на африканската страна отпразнуваха по улиците, защото не можеха да участват на „ Малузини “ заради рестриктивните мерки, свързани с ковид.
 Заради ебола Мароко отхвърли да провежда Купата на африканските народи Заради ебола Мароко отхвърли да провежда Купата на африканските народи
Мароко няма да може да провежда идващото издание на Купата на африканските народи (КАН). Причината е в епидемията от ебола в Западна...
Гамбия, също сходно на Коморите, стигна за първи път до Купата на Африка, откакто надигра Ангола с 1:0 в Бакау. Към гамбийците се причислиха габонците след класика над Демократична република Конго, като измежду реализаторите беше и нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг. Гана се оправи с отсътвието на звездите си, с цел да се класира напред след тъждество 1:1 с Южна Африка. Зрелищно 3:3 сред Замбия и към този момент осигурилият си подготовка Алжир в група Н докара до класиране за Зимбабве, надиграл Ботсвана с 1:0.
От група J прогресираха Тунис и Екваториална Гвинея. Тунизийците надделяха Либия като посетител с 5:2, като това бе първо домакинство за либийците пред почитатели след седемгодишната възбрана заради насилието по време на режима на Муамар Кадафи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР