Комитетът по лекарствените продукти за хуманна употреба (CHMP) препоръча продуктовата

...
Комитетът по лекарствените продукти за хуманна употреба (CHMP) препоръча продуктовата
Коментари Харесай

Горещи разкрития за ваксината на „Pfizer/BioNTech“! В нея имало шест...

Комитетът по лекарствените артикули за хуманна приложимост (CHMP) предложи продуктовата информация на Comirnaty ( имунизацията на „ Pfizer/BioNTech “) да се актуализира, с цел да се изясни, че всеки флакон съдържа 6 дози от имунизацията, оповестяват от здравното ведомство.

В сегашната къса характерност е посочено, че един флакон (0,45ml) съдържа 5 дози по 0,3 ml след разреждане, само че с потреблението на подобаваща спринцовка.

За да се изтеглят шест дози от един флакон, би трябвало да се употребяват спринцовки с дребен мъртъв (неизползваем) размер. Комбинацията от спринцовка и игла с дребен мъртъв размер би трябвало да има мъртъв размер, не по-голям от 35 микролитра. Ако се употребяват общоприети спринцовки и игли, може да няма задоволително количество ваксина за евакуиране на шеста доза от флакон.

Когато количеството ваксина, което остава във флакона след евакуиране на петата доза, не може да достави цяла доза (0.3 ml), медицинският експерт би трябвало да изхвърли флакона с неговото наличие. Не би трябвало да се събират количества ваксина от няколко флакона, с цел да се получи цяла доза, като всяко количество неизползвана ваксина би трябвало да се изхвърли 6 часа след разреждането.

Допълнителна информация за всички стъпки за потреблението на Comirnaty е налична в обновената продуктова информация.

Comirnaty е ваксина за предотвратяване от COVID-19 при хора на възраст 16 години и по-възрастни. Тя беше позволена за приложимост в Европейски Съюз на 21 декември 2020 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР