Комитетът по лекарствените продукти в хуманната медицина (CHMP) при Европейската

...
Комитетът по лекарствените продукти в хуманната медицина (CHMP) при Европейската
Коментари Харесай

EMA одобри ново лекарство за лечение на мигрена

Комитетът по лекарствените артикули в хуманната медицина (CHMP) при Европейската организация по медикаментите (EMA) утвърди лекарствения артикул Rayvow, предопределен за лекуване на мигрена, заяви пресслужбата на лекарствения регулатор.

Той ще се предлага под формата на филмирани таблетки от 50 mg, 100 mg и 200 mg. Активното вещество на Rayvow е лазмидитан - 5-хидрокситриптамин 1 F (5-HT1F) - рецепторен агонист (ATC код: N02CC), който повлиява спада в освобождението на невропептиди и води до инхибиране на болковите пътища.

Основно преимущество на Rayvow е способността му да понижава болката при мигрена. Най-честите нежелани реакции са замаяност, сомнолентност и отмалялост.

Пълната индикация, за която е утвърден продуктът, е: лекуване на острата фаза на главоболие при мигренозни пристъпи, със или без аура при възрастни.

Очаква се Европейската комисия да издаде позволение за приложимост на препарата в страните от Европейски Съюз в близко бъдеще.

Мигрената е едно от най-често срещаните положения, което може да повлияе неподходящо интензивността и естественото действие на индивида. Приема се, че към 15% от жителите на Европейски Съюз в един миг от живота си претърпяват епизод на мигрена, за някои обаче пристъпите са чести и се нуждаят от уместно лекуване.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР