Комитет от венецуелски опозиционни политици тръгва към Вашингтон и Брюксел,

...
Комитет от венецуелски опозиционни политици тръгва към Вашингтон и Брюксел,
Коментари Харесай

Опозицията на Венецуела тръгва да търси помощ от САЩ и ЕС

Комитет от венецуелски опозиционни политици потегля към Вашингтон и Брюксел , с цел да търси поддръжка и да се съветва със своите съдружници по отношение на техните позиции по отношение на вероятно унищожаване на глобите , съобщи водачът на опозицията Хуан Гуайдо, оповестява " Ройтерс ".

Гуайдо разяснява пред кореспонденти, че комисията, която пътува до Съединени американски щати и Европа , е същата група, която през последните седмици се среща с представители на Норвегия в опит да откри разговор с държавното управление на президента Николас Мадуро.
 Блинкън беседва с Гуайдо
Блинкън беседва с Гуайдо

Ситуацията във Венецуела е била главната тематика

Гуайдо , който предложи " съглашение за национално избавление ", с цел да помогне на Венецуела да излезе от бездънен стопански колапс и политическа рецесия, предишния месец съобщи, че ще поддържа постепенната анулация на глобите против държавното управление на Мадуро при изискване , че Мадуро се съгласи на " свободенни и обективни " президентски избори .

" Ще обсъдим с нашите съдружници рамка , при която те ще се усещат удобно, да вземем за пример с прогресивното повдигане на глобите въз основа на спазването от страна на държавното управление на съглашение ", сподели Гуайдо.

Министерството на информацията на Венецуела не отговори незабавно на искане за коментар. Мадуро, който назовава Гуайдо американска марионетка и упреква американските наказания против петролната промишленост в страната за проблемите на в миналото процъфтяващата нацията от ОПЕК, съобщи, че е подготвен за разговор с опозицията .
 Русия и Венецуела стартират съдействие за енергетика, военна сфера и опазване на здравето
Русия и Венецуела стартират съдействие за енергетика, военна сфера и опазване на здравето

Мадуро приказва за примерни връзки с " гигантската евразийска страна от международен мащаб "

По-рано Осло посредничи за разговор сред държавното управление на Венецуела и опозицията през 2019 година, откакто Съединени американски щати и десетки други страни признаха Гуайдо - ръководителя на държавното заседание на Националната асамблея - за легален водач на Венецуела в предизвикателство към Мадуро.

Но Мадуро задържа властта, подсилен от военните на южноамериканската страна.

Гуайдо съобщи, че Херардо Блайд, който е бил договарящ за опозицията в разговора през 2019 година, ще води делегацията в Европа и Съединени американски щати. Делегацията ще бъде във Вашингтон от 21 до 25 юни .
 Опозиционен водач желае договаряния с Мадуро за бъдещето на Венецуела
Опозиционен водач желае договаряния с Мадуро за бъдещето на Венецуела

Въпреки търканията през годините, Лопес е подготвен за разговор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР