Комисията за защита на потребителите следи преди всичко онлайн търговията

...
Коментари Харесай

КЗП съветва: Сравнявайте цените, не процентите на `черния петък` |

Комисията за отбрана на потребителите следи на първо място онлайн търговията по време на " черния петък ", " защото тя претърпя плевел напредък през последните месеци ", сподели ръководителят на КЗП Димитър Маргаритов пред БНР. Той прикани потребителите да не изпадат в еуфория от предлаганите понижения.

Маргаритов посъветва хората да съпоставят цените, а не % отстъпка, тъй като търговците постоянно се пробват да хитруват. " В интернет е елементарно да се направи съпоставяне на цените за една и съща стока. Търговците се пробват да хитруват през процентите, само че когато следите цената, не можете да бъдете заблудени ", изясни шефът на КЗП.

Експертите от комисията следят над 30 онлайн магазина от октомври насам. Следят за изкуствено завишаване на цените директно преди акцията за " черния петък ", тъй като то води до фиктивно понижение.

Маргаритов обърна внимание да се наблюдават и дребните букви „ до “, които съпътстват % за понижение в съответния магазин.

" Хората по принцип са изобретателни. Нормално е при подобен взрив на онлайн търговията да има и такива, които разчитат за къс интервал от време да натрупат облага и по-късно да изчезнат ", разяснява той.

Експертът поучава също хората да не се доверяват на оферти, които още на пръв взор наподобяват нереални. Освен това има корист с доверието на жителите, като в обществените мрежи се оферират лекарства, които се популяризират като панацея против коронавирусната зараза.

По мотив предплатени карти за спорт или разнообразни празнични пакети, които попадат в интервала на ограничаващите ограничения, Маргаритов разясни, че платеното в задатък би трябвало да бъде възобновено на потребителите. Абонаментите за услуги пък следва да се удължат, откакто не могат да се употребяват по време на затварянето.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР