Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва проверки във връзка

...
Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва проверки във връзка
Коментари Харесай

Започва проверки на стоките за ученици

Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) стартира инспекции по отношение на новата образователна година. Комисията слага акцент в активността си върху артикули, артикули и услуги, които са търсени за учениците в този интервал.

" В края на предходната образователна година, директно преди лятната почивка, осъществихме по-засилен надзор върху продажбата на артикули, свързани със свободното време - колела, тротинетки, ролери, артикули, свързани с плажуването на децата, плувни комплекти и по този начин нататък. Сега е естествено, несъмнено, да завишим броя на инспекциите, които биха се отнасяли до най-често закупуваните артикули преди началото на образователната година - това са дрехи, обувки, училищен принадлежности, училищен раници, разнообразни комплекти за изобразяване и по този начин нататък ", сподели в изявление за БНР ръководителят на комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов.
 ThinkStock/Getty Images

По думите му сигурността е наложителното изискване: " Ние имаме доста ясни критерии, по които правим инспекциите, за това какви дрехи за деца се популяризират на пазара и тези критерии са свързани с настоящите на територията на целия Европейски съюз стандарт за сигурност. Този стандарт много съответно вкарва редица условия, на които би трябвало да дават отговор детските и облеклата за подрастващите. Например самите материи, от които те да са създадени, недопускането на дълги връзки, шнурове и разнообразни други продукти, които биха могли да бъдат прикрепени към дрехата и да основат риск, изключително, когато детето е по-малко, да се закачи тази дреха било за транспортно средство, било по време на игра. Всички тези неща са доста прецизно разказани във въпросния стандарт и когато ние ревизираме по акцията, и в случай че има сигнали на жители, вземаме за изпитване такива продукти, открива се дали те подхождат, или не и според от това се подхващат по-нататъшни дейности ".-->
 dariknews.bg

Обикновено двете най-проблемни групи са тези връзки, за които загатнах, които са с по-голяма дължина, или са прикрепени, по този начин че могат елементарно да се изхлузят и да провокират закачване и от там към този момент опасности за самото дете. И другата група проблеми, свързани с другите прикрепени към облеклата спомагателни продукти, от време на време това са с доста дребни частици формирани разнообразни приложения, които могат да бъдат погълнати от по-малките деца.

 КЗП

Комисията за отбрана на консуматори подхваща дейности да не се допусне разпространяването на такива продукти на пазара: " Ако обаче въпреки всичко на пазара се срещнат такива артикули, ние имаме опция да издадем заповед за тяхното неотложно евакуиране, възбраната за продажба и надлежно унищожаването. Разбира се, че има и глоба. А и тук е моментът може би да се обърна към потребителите, в случай че те имат някакво подозрение, закупувайки такива облекла да алармират незабавно, тъй като това в допълнение би помогнало да се реализира по-ефективен надзор ".

Най-важното при избора на обувки е качеството на кожата: " Тук има една специфичност. За разлика от облеклата, при които се изисква в текстови тип да бъдат разказани съставът на материята, комбинацията от материи, всички други особености, свързани с употребата на дрехата, при обувките има един различен знак, наименуван пиктограма, който в действителност посредством графични изображения дава информация всяка една от трите съществени елементи на обувката от каква материя е създадена и тъй като не всеки може би има визия за смисъла на тази пиктограма. Мога да улесня хората като им кажа, че в нашия уебсайт, на комисията има информация за смисъла на обособените знаци, които се слагат върху тази пиктограма. Но главното нещо е, че би трябвало да бъдат показани трите елементи - лицевата, подплатата и стелката, и външното стъпало, като против всяка една от тях би трябвало да бъде маркирано от какъв материал са направени. И това несъмнено касае всеки безусловно чифт обувки ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР