Комисията за защита на конкуренцията започва проверка на втора голяма

...
Комисията за защита на конкуренцията започва проверка на втора голяма
Коментари Харесай

КЗК ще разследва и Kaufland за промоционално олио

Комисията за защита на конкуренцията стартира инспекция на втора огромна комерсиална верига в България след всеобщото презапасяване с олио през почивните дни. След като ден по-рано регулаторът разгласи, че ще проверява BILLA поради липса на наличия от промоционално олио, ориста ѝ последва и Kaufland.

Подобно на предния случай инспекцията в Комисия за защита на конкуренцията е формирана след постъпили информация и доказателства от Комисията за отбрана на потребителите. Казусът е еднакъв – макар анонсирането посредством рекламни брошури и онлайн страници на артикул на промоционални цени от 2.99 лева, са установени случаи на липса на количества в два обекта в София.

Според Комисия за защита на конкуренцията това основава подозрения за недобросъвестни дейности от страна на комерсиалната верига, които могат за увредят ползите на другите съперници.

Πpипoмнямe, чe caмo пpeди два дни Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa oбяви, чe щe пpoвepявa и пpoизвoдитeли, и тъpгoвци нa xpaнитeлни cтoĸи oт пъpвa нeoбxoдимocт зa eвeнтyaлни нapyшeния. Toвa се cлyчи, cлeд ĸaтo цeнитe нa oлиoтo cтигнaxa дo 7 лева зa литъp тук-там минaлaтa ceдмицa, a в cъбoтa гpaждaни мacoвo се пpeзaпacявaxa c бутилки. В обществените мрежи се появиха и фрагменти с големи опашки точно пред магазини на Kaufland поради олиото на преференциална цена.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР