Комисията за защита на конкуренцията установи конфликт на интереси между

...
Комисията за защита на конкуренцията установи конфликт на интереси между
Коментари Харесай

Конфликт на интереси в спортната зала за 24 млн лв. в Стара Загора, установи КЗК

Комисията за защита на конкуренцията откри спор на ползи сред членове на конкурсно жури и победител в конкуренция за абстрактен план, по който да бъде построена многофункционална спортна зала в Стара Загора, която ще коства 24 млн. лева


е от 14 януари, с него се указва на общината да приключи процедурата, по която през 2020 година е бил избран победител в лицето на „ Атек Варшавски договор “ ЕООД. Комисията е образувала производството по тъжба на участника в процедурата консорциум „ Архитектурно бюро Авангард “ ООД – Мердж Студио “ ЕООД, чийто план е класиран на седмо място. Жалбата е била подкрепена от още двама от участниците, единият класиран на второ място.
В претекстовете на решението си от Комисия за защита на конкуренцията са оповестили, че В конкурсната процедура са взели участие общо 10 сдружения, други две не са били позволени. Класираните на първите три места са наградени надлежно с по 20 000,10 000 и 5 000 лева

От Комисия за защита на конкуренцията са безапелационни, че решението на кмета на общината за крайното класиране е незаконосъобразно и го анулира , преписката се връща за община Стара Загора като възложител с напътствие да анулира процедурата. Решението може да бъде обжалвано в 15-дневен период пред Върховен касационен съд.
 Проектът за многофункционална спортна зала в Стара Загора - липсва ли значима информация? Проектът за многофункционална спортна зала в Стара Загора - липсва ли значима информация?
" Обект от първостепенно значение ли е „ Многофункционална спортна зала Стара Загора “, която ще бъде построена за 24 млн лева?...
Кметът Живко Тодоров съобщи, че това няма да бъде сторено и че ще извърши напътствията. Дали и по кое време ще бъде разгласен нов конкурс за абстрактен план за реализацията на многофункционалната зала е прекомерно рано да се каже.

Има ли връзка сред предлагането за обект от първостепенно значение и анулираното от Комисия за защита на конкуренцията решение за класиране на участниците в състезанието? Ще има ли нов конкурс и по какъв начин ще се организира той? Защо администрацията държи да съкрати периодите за осъществяване на процедури, касаещи обект за 24 млн. лева, поради че даже общоприетоо извършените са уязвими?
от групата на " Възраждане: Искра Михайлова.
" Призовавам администрацията да отдръпна от дневния ред на съвещанието точка 35-та „ Oбявяване на обект: Многофункционална противоречива зала Стара Загора за обект от първостепенно значение. “. Призовавам да не се прави опит смяната да влиза в т. 3 от дневния ред „ Годишна стратегия за ръководство и предписание с парцели – общинска благосъстоятелност за 2021 година “ под формата на „ обект от първостепенно значение “. Ако администрацията не се съобрази, приканвам сътрудниците съветници да не поддържат тази точка:
 Премиерът огледа терена, на който ще се построява многофункционална зала в Стара Загора  Премиерът огледа терена, на който ще се построява многофункционална зала в Стара Загора 
Правителството към този момент е превело 4,5 милиона лв. за проектирането на многофункционална зала в Стара Загора. Днес министър председателят Бойко Борисов...
1. Докато не се изяснят изцяло събитията, зародили в резултат на решението на КЗК;
2. Докато не получим аргументирана писмено аргументация за „ високия публичен интерес на обекта “ с точна и документална аргументация за какво се постанова да търсим скъсени периоди за осъществяване на толкоз огромен план, който, в случай че въобще би трябвало да се осъществя в актуалната икономическа конюнктура в страната, то би трябвало да е при оптималната гласност и бистрота.
Не ми се желае да имам вяра, че постъпването на предлагането от администрацията има нещо общо със съвпадащото като дата решение на Комисия за защита на конкуренцията. За да бъда уверена в това, а и с цел да бъде уверена старозагорската общност, администрацията би трябвало да даде съществени причини, за предпочитане в документи и числа, които да подплатят импортираното предложение “ – безапелационна е Искра Михайлова
Архитекти от Стара Загора напомнят, че спечелилото първо място „ Атек НД “ ЕООД е спечелило и състезанието за спортната зала в Шумен.
За построяването на комплекса на територията на новия старозагорски парк „ Артилерийски “ целево от държавното управление са отпуснали досега 14,5 млн лева Средствата са обезпечени с две решения на Министерски съвет в края 2020 година и през 2019-а. Залата ще бъде върху повърхност от 20 дка и би трябвало да има 5 200 седящи места.В дневния ред на плануваното за 28 януари съвещание на общинския съвет е включено предложение обектът да бъде разгласен за първокачествен по значимост, най-вероятно то ще бъде изтеглено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР