Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започна проверка в различни

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започна проверка в различни
Коментари Харесай

Птицевъдите алармират: Изчезнаха милиони яйца

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) стартира инспекция в разнообразни асоциации, търговски вериги и компании от хранителния отрасъл поради високата инфлация. Според ведомството има съображение да се предявяват изказвания за нарушение на конкуренцията, тъй че цените да се подвигат повече от нужното съгласно пазара.

В тази връзка Българска национална телевизия потърси ръководителя на Съюза на птицевъдите в България Ивайло Гълъбов. Сдружението е едно от проверяваните, като представители на Комисия за защита на конкуренцията са влезнали в него и са иззели документи съпроводени от полицията.
-->
Той съобщи, че Съюзът на птицевъдите ще внесе искане за инспекция от Агенцията по сигурност на храните. По данни на сдружението у нас са импортирани 2,5 млн. яйца от Украйна, които не се продават в комерсиалните обекти. От Съюза подозират, че има нарушаване по тяхното разпространение и те се маркират с различен генезис.

От Съюза на птицевъдите обявиха, че са едно от сдруженията, проверявани от Комисията за защита на конкуренцията поради подозрение за картел и оттова - повдигане на цените. По данни на сдружението от проверяващите е конфискувана единствено обществена информация - данни на Евростат и на Министерството на земеделието. Оттам не чакат да бъдат глобени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР