Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) влезе в офиса на

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) влезе в офиса на
Коментари Харесай

КЗК успя да влезе в офиса на Българската петролна и газова асоциация

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) влезе в офиса на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) в София, съобщи БГНЕС.
Изпълнителният шеф на асоциацията Андрей Делчев, който беше на място в офиса, разяснява, че протичащото се е общоприета процедура.
Преди седмица проверяващ екип на Комисия за защита на конкуренцията запечата офиса на асоциацията, само че инспекцията беше прекратена до обезпечаването на достъп от представители на асоциацията на проверяващия екип.
Проверката е подхваната в границите на формирано произвеждане за определяне на вероятно осъществени нарушавания по член 15 и член 21 от Закон за защита на конкуренцията и/или по член 101 и член 102 от Договора за Функциониране на Европейския Съюз (ДФЕС) при установяване цените на всеобщите автомобилни горива по веригата производство/внос – предпазване – търговия на едро – търговия на дребно, както на обособените хоризонтални равнища, по този начин и по вертикала, от страна на „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД, „ Лукойл България “ ЕООД, „ Сакса “ ООД, „ Инса Ойл “ ЕООД, „ Ромпетрол България “ ЕАД, „ Еко България “ ЕАД, „ Шел България “ ЕАД, „ ОМВ България “ ООД, „ НИС Петрол “ ЕООД, „ Петрол “ АД, „ Трейднет Варна “ ЕООД и Българската петролна и газова асоциация. Накратко казано, Комисия за защита на конкуренцията изследва има ли картел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР